Китай ще ни строи инфраструктурата

Сряда, 27 Ноември 2013 09:57 Публикувана в У нас Прочетена 915 пъти

Пламен Орешарски потвърди интереса на България към осъществяване на съвместни инфраструктурни проекти със средствата от специалната китайска кредитна линия от 10 млрд. долара.

В изказването си на срещата на върха Китай - Централна и Източна Европа премиерът посочи, че желанието ни е да привлечем китайско участие във важни национални и регионални проекти - магистрали, ж.п. линии, хидросъоръжения, пристанища, летища и др. Той обаче изтъкна, че за да могат държавите членки на ЕС да се възползват от средствата по кредитната линия, е необходимо китайската страна да възприеме по-гъвкав подход по отношение на финансирането на проектите, който да е съобразен с правилата на Съюза.


Защо Китай проявява засилен интерес към България четете  тук: 

По Нова година 700 милиона китайци пътуват с високоскоростни влакове

http://svobodennarod.com/bussiens/3644-po-nova-godina-700-miliona-kitaitzi-patuvat-s-visokoskorostni-vlakove.html

 

Докъде стигна китайско-турският проект четете тук:

ПЪТЯТ КЪМ ЕВРОПА МИНА ПРЕЗ БОСФОРА
http://svobodennarod.com/world/3372-patyat-kam-evropa-mina-prez-bosfora.html

 

Редактор: Светломира Димитрова.

Светломира Димитрова

Светломира Димитрова е дългогодишна журналистка в пресата, радиото и телевизията, която още в трудните месеци около 10 ноември сътрудничи на Радио “Свободна Европа” и на българската секция на Би Би Си, където продължава да работи до 2001 година.
Тя първа нарече БСП “столетницата”, но не е правила компромиси с нито една от останалите партии на власт. Изявява своята позиция в анализите си на страниците вестник „Демокрация”, “Дневник” и „Свободен народ”.
Завършила е френска филология в Софийския университет „Св. Климент Охридски”. Специализирала е в Париж, Лил и Висбаден.

Влезте, за да коментирате