Печат на тази страница

Плевнелиев: Борисов ми бръкна в окото

Четвъртък, 28 Ноември 2013 07:56 Публикувана в У нас Прочетена 1564 пъти
Оценете
(2 гласа)

Две години чакам някой да ми зададе въпроса за истината за онази снимка от изобрната нощ през 2011 г. и нима Бойко Борисов ми дърпа ушите, заяви президентът Росен Плевнелиев на дискусията за бъдещето на медиите, която той организира. Той бе провокиран от въпрос на представил се за журналист в  сайта bezpartien.com.

"Направих си експеримент днес - тези журналисти, които показаха прословутата снимка с Бойко Борисов и мен от нощта на изборите, на които бях избран за държавен глава, вече ги няма. Те отиграха своята ситуация, но не са тук, за да чуят истината", каза президентът в края на дискусията.

 

"Истината е, че просто Борисов ми бръкна в окото и го казвам неслучайно, защото ако някой има интерес от истината, тя е, че на пресконференцията влезе Симеон Дянков и Борисов да му посочи къде да седне, ме удари в окото, каза Плевнелиев. Това е истината, имаме ли интерес в България от истината, имат ли медиите интерес да зададат най-елементарния въпрос, попита държавният глава.

 

"По същия начин за къщата - защо от две години, та тя от 4 години е в моята декларация пред Сметната палата, кога проспахте две години?", каза още той. Защо решихте точно преди две години тази къща, която е на етаж и половина, да я направите триетажна, счупеният селски път да го направите магистрала, попита държавният глава. Кой тогава се обади на държавния глава в първите дни на неговия избор каква е истината по тези въпроси.

 

Медийна концентрация, неясни собственици, липса на критерии за достъп до държавно и европейско финансиране, използването на медиите за различни частни цели и липса на ефективна регулация и саморегулация и политическа воля за промяна. Тази картина на българските медии бе описана от журналисти, медийни експерти и граждани по време на третия дебат от инициативата на президента Росен Плевнелиев "Диалог с гражданите", посветен на медиите.

 

Дискусията мина без участието на медийни собственици.

 

Редактор: Светломира Димитрова.

Последно променена в Четвъртък, 28 Ноември 2013 08:37

1 коментар

  • Връзка на коментара Минувач Четвъртък, 28 Ноември 2013 18:36 публикуван от Минувач

    Тази история силно напомня на виза за двете джуджета. Голямото джудже бръкнало в окото на Малкото джудже и го извадило.
    Малкото джудже обидено му отвърнало: "Ако втори път се случи, няма да те погледна".

Влезте, за да коментирате