Ваньо Танов: Флоров е скалъпил записите за Мишо Бирата

Четвъртък, 28 Ноември 2013 11:57 Публикувана в У нас Прочетена 924 пъти

Бившият шеф на ГДБОП Станимир Флоров е режисирал изтеклите записи от разговори на бившия директор на Агенция "Митници" Ваньо Танов. От тях стана ясно, че Бойко Борисов е ходатайствал за бизнесмена Михаил Михов - Мишо Бирата, по молба на бившия президент Георги Първанов, заяви Ваньо Танов пред Нова телевизия.

От разговора с бившия премиер Бойко Борисов за проверката на покойния вече бизнесмен Михаил Михов се появяват съмнения, че над Мишо Бирата има политически чадър, като случаят беше разследван от временна парламентарна комисия.

 

"Трудно се отказва на премиер. В случая обаче премиерът не е оказвал никакъв натиск", каза Ваня Танов. Той посочи, че след като били установени нарушенията, лицензът за производство на алкохол, даден на компанията на бизнесмена, е бил отнет."Това, което знам от премиера, е, че тогавашният президент ни обвинява, че имаме специално отношение към Мишо Бирата и едва ли не трябва той трябва да ме озапти. Специално отношение не е имало, въпреки твърденията. Това може да се провери документално", каза Ваньо Танов. Той за пореден път повтори, че "Борисов не е злоупотребил с власт".

 

Според бившия шеф на митниците думите в изтеклите записи са извадени от няколко негови разговора. "Първоначално бяха публикувани писмено във в."Галерия" разговори и с Фидосова, и с Менда Стоянова, и с други", уточни Танов. По думите му в цитирания текстово разговор със Стоянова имало следният израз "три затвора се борят за еди кой си".

2

"Само че в моя речник това го няма и после не можаха да го сглобят. Просто избързаха и знам кой е режисьорът. Аз съм бил директор на БОП и знам, че това е в неговия речник". Абсолютно сигурен съм, че тези думи са на г-н Флоров, заключи Танов.

 

Последно променена в Четвъртък, 28 Ноември 2013 12:15
Светломира Димитрова

Светломира Димитрова е дългогодишна журналистка в пресата, радиото и телевизията, която още в трудните месеци около 10 ноември сътрудничи на Радио “Свободна Европа” и на българската секция на Би Би Си, където продължава да работи до 2001 година.
Тя първа нарече БСП “столетницата”, но не е правила компромиси с нито една от останалите партии на власт. Изявява своята позиция в анализите си на страниците вестник „Демокрация”, “Дневник” и „Свободен народ”.
Завършила е френска филология в Софийския университет „Св. Климент Охридски”. Специализирала е в Париж, Лил и Висбаден.

Влезте, за да коментирате