Уволниха журналиста, който викна "О-став-ка!" на главните редактори

Четвъртък, 28 Ноември 2013 16:17 Публикувана в У нас Прочетена 1972 пъти

Уволниха от „Труд” кореспондента в Брюксел Веселин Желев, който само преди дни се провикна:"О-став-ка!" към главните редактори на централните вестници, възмутен от частичното или дори несъществуващо отразяване на новина номер едно в света - споразумението на шесторката и Иран за ядрената програма на страната.

За уволнението съобщи самият журналист във фейсбук: "Днес разбрах, че от 2 декември вече не работя за “Труд” поради съкращение на една бройка в отдел “Кореспонденти”. По този повод искам да благодаря на всички колеги (бивши и настоящи) от най-влиятелния български вестник за осемте години, през които работихме заедно. Това беше привилегия и удоволствие за мене. Оставаме приятели и всеки, който има път към Брюксел, е добре дошъл тук. С читателите ще продължаваме да се виждаме в блога ми и на други места".

 

Главният редактор на вестника Иван Михалев коментира пред OFFNews, че става въпрос за вътрешно решение на мениджмънта с цел оптимизация на разходите. 

Публикация на Желев в блога му предизвика скандал с информацията, че ГЕРБ и ДПС тайно гласят Йовчев за премиер.

 

Редактор:Светломира Димитрова.

Светломира Димитрова

Светломира Димитрова е дългогодишна журналистка в пресата, радиото и телевизията, която още в трудните месеци около 10 ноември сътрудничи на Радио “Свободна Европа” и на българската секция на Би Би Си, където продължава да работи до 2001 година.
Тя първа нарече БСП “столетницата”, но не е правила компромиси с нито една от останалите партии на власт. Изявява своята позиция в анализите си на страниците вестник „Демокрация”, “Дневник” и „Свободен народ”.
Завършила е френска филология в Софийския университет „Св. Климент Охридски”. Специализирала е в Париж, Лил и Висбаден.

Влезте, за да коментирате