Наказват професорите, пиянствали в Софийския университет

Петък, 29 Ноември 2013 16:17 Публикувана в У нас Прочетена 1447 пъти

Ректорското ръководство на СУ "Св. Климент Охридски" излезе с официално становище за инцидента с двамата преподаватели от Историческия факултет - проф. д-р Костадин Рабаджиев, ръководител на Катедра "Археология”, и професор Драгомир Драганов. "Ректорското ръководство категорично заявява, че няма да прилага двоен стандарт към евентуални нарушения на преподаватели и студенти. Заедно с това ректорското ръководство иска да изкаже съжаление, че студенти, използвайки този инцидент, падат на нивото на тези, срещу които се борят. Няма да допуснем да ни поучават тези, които не само повече от месец съзнателно нарушават правилника на Университета, но и правата на мнозинството студенти и преподаватели, които не приемат тяхната акция", пише в становището, публикувано на сайта на университета.

Преподавателите вече са дали своите писмени обяснения. Днес ръководството на Историческия факултет ще ги обсъди и ще направи своите предложения за наказания. 

 

Студенти изпратиха до медиите видеоклип с тежко пияни преподаватели, които са заснели в сградата на Софийския университет. 
От кадрите личи как по коридорите те помагат на преподавателите да напуснат сградата на университета. Преди време проф. Драгомир Драганов бе засечен от КАТ да шофира след употреба на алкохол.


От кадрите се виждат и празни бутилки в аудитория в Ректората. Студентите кръстиха видеото “Морал и градус” и обясниха, че на видеото са заснели преподаватели, критикуващи окупацията. 

Последно променена в Петък, 29 Ноември 2013 16:22
Светломира Димитрова

Светломира Димитрова е дългогодишна журналистка в пресата, радиото и телевизията, която още в трудните месеци около 10 ноември сътрудничи на Радио “Свободна Европа” и на българската секция на Би Би Си, където продължава да работи до 2001 година.
Тя първа нарече БСП “столетницата”, но не е правила компромиси с нито една от останалите партии на власт. Изявява своята позиция в анализите си на страниците вестник „Демокрация”, “Дневник” и „Свободен народ”.
Завършила е френска филология в Софийския университет „Св. Климент Охридски”. Специализирала е в Париж, Лил и Висбаден.

Влезте, за да коментирате