Цветлин Йовчев: Не съм свързан с никого

Четвъртък, 30 Май 2013 09:17 Публикувана в У нас Прочетена 831 пъти

„Не съм свързан с никого, воден съм само от личните си убеждения.” Това заяви новият министър на МВР Цветлин Йовчев на притеснението на водещия от ТВ7 Николай Бареков, че Йовчев е близък до експремиера Бойко Борисов и екс шефа на МВР Цветан Цветанов.

Йовчев заяви, че МВР повече няма да подслушва и ще има строг контрол на патрулките. Акцентът в дейността на вътрешното министерство ще е намаляване на битовата престъпност и финансовите престъпления срещу бюджета.

Йовчев каза, че няма да се занимава с ревизия на дейността на предшественика си Цветанов, но ще обърне внимание на всеки сигнал, който засяга честта на МВР. „Недопустимо е полицаи да спят по кръстовищата, когато насилват възрастни хора и се ограбва имуществото на гражданите.

Цветлин Йовчев от 1993г. работи в Национална служба „Сигурност” (НСС), където последователно заема длъжностите началник сектор, началник направление и зам.-директор. От създаването на ДАНС работи като директор на контраразузнаването. През 2008 г напуска ДАНС, а няколко месеца по-късно е назначен по предложение на премиера Бойко Борисов за шеф на агенцията. През 2011г. той си подава оставката заради изразено недоверие в работата на агенцията от Борисов. Премиерът я прие, а главният прокурор Борис Велчев нарече акта на Йовчев „старомодна почтеност”.

Последно променена в Четвъртък, 30 Май 2013 14:58
Влезте, за да коментирате