Деканският съвет на Историческия факултет със "забележка" към пияните професори, Ректорският с предупреждение за уволнение (допълнена)

Вторник, 03 Декември 2013 16:25 Публикувана в У нас Прочетена 1020 пъти

Деканският съвет на Историческия факултет на Софийския университет предлага професорите Драгомир Драганов и Костадин Рабаджиев да бъдат наказани със забележка заради разпространеното миналата седмица от Ранобудните студенти видео, в което двамата професори са в нетрезво състояние около 5 часа сутринта.

Днес Деканският съвет на Историческия факултет се запозна с всички представени писмени становища и мнения от проф. дин Драгомир Драганов и проф. д-р Костадин Рабаджиев, както и от катедра „Археология", Факултетния студентски съвет, проф. д-р Искра Баева и проф. д-р Евгения Калинова."Като отчитаме характера на провинението, но съобразявайки се с начина на неговото преекспониране в публичното пространство и обстоятелството, че двамата преподаватели нямат налагани досега административни наказания, предлагаме на Ректорското ръководство те да бъдат наказани в съответствие с Правилника на Софийския университет със „забележка" (чл. 128 от ПУД на СУ), се казва в съобщението на СУ "Св. Климент Охридски", което цитираме буквално.


Деканатът иска общо университетско допитване за това дали да продължи или да се прекрати окупацията.

 

По-късно следобед Ректорският съвет на Софийския университет "Св. Климент Охридски" е решил да накаже професорите с "предупреждение за уволнение", съобщиха от Алма Матер.

 

Последно променена в Вторник, 03 Декември 2013 20:13
Светломира Димитрова

Светломира Димитрова е дългогодишна журналистка в пресата, радиото и телевизията, която още в трудните месеци около 10 ноември сътрудничи на Радио “Свободна Европа” и на българската секция на Би Би Си, където продължава да работи до 2001 година.
Тя първа нарече БСП “столетницата”, но не е правила компромиси с нито една от останалите партии на власт. Изявява своята позиция в анализите си на страниците вестник „Демокрация”, “Дневник” и „Свободен народ”.
Завършила е френска филология в Софийския университет „Св. Климент Охридски”. Специализирала е в Париж, Лил и Висбаден.

Влезте, за да коментирате