Студент на годината - издънка от близкото обкръжение на Добри Джуров?

Петък, 06 Декември 2013 11:55 Публикувана в У нас Прочетена 1807 пъти
Снимка: Пресцентър на МС. Снимка: Пресцентър на МС.

"Да сте добри студенти е хубаво, но още по-хубаво е да имате успешна реализация, което искрено ви пожелавам". С тези думи премиерът Пламен Орешарски се обърна към студентите, минути преди да връчи приза "Студент на годината" в Централния военен клуб на Ваня Орманова, дипломантка от Военноморското училище във Варна.

„Ключовата дума е "Орманова", плъзна информация във Фейсбук. Бранимир Орманов (бивш зам. министър на Народната отбрана, дясната ръка на Добри Джуров) е главата на едно проспериращо семейство с гарантирана кариера в Червенознаменния флот и афинитет към бракове със съветски граждани (всъщност гражданки). Та докато се стигне до въпросната "студентка на годината", която иначе е симпатична мома, но основният критерий по който е избрана е, че е дете на надарени родители. P.S. А баба й… така и не си направи труда да научи български, както трябва”, пише на страницата на Националния студентски съвет. 

 

Контраадмирал Орманов наистина не е случаен човек. Той е началник на Военноморското училище през 1947-48 година, главнокомандващ на Военноморските сили от 31.08.1950 до 18.08.1960 г., а впоследствие заместник-министър на народната отбрана.


От Военноморското училище категорично отрекоха Ваня Орманова да има каквато и да е роднинска връзка, позовавайки се на нейно твърдение още когато била номинирана за наградата, научи Свободен народ он лайн. 


"Винаги да се гордеете с униформата, която носите", пожела министър-председателят на Ваня. Наградата му за нея беше възможност да изкара стаж в Министерския съвет."Ще може да видите работата на всички министерства", отбеляза Орешарски, цитиран от правителствената пресслужба.


Пред вратите на Централния военен клуб останаха студенти, които не бяха допуснати на тържеството, защото гостите влизали по списък, съставен от Националния студентски съвет, оплакаха се днес Ранобудните. Представител на съвета отказа да назове сумата, която са платили за тържеството, като заяви, че те били от спонсори. Изпълнителите на богатата програма пък пели благотворително.

1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Снимка: actualno.com.

Последно променена в Петък, 06 Декември 2013 12:34
Светломира Димитрова

Светломира Димитрова е дългогодишна журналистка в пресата, радиото и телевизията, която още в трудните месеци около 10 ноември сътрудничи на Радио “Свободна Европа” и на българската секция на Би Би Си, където продължава да работи до 2001 година.
Тя първа нарече БСП “столетницата”, но не е правила компромиси с нито една от останалите партии на власт. Изявява своята позиция в анализите си на страниците вестник „Демокрация”, “Дневник” и „Свободен народ”.
Завършила е френска филология в Софийския университет „Св. Климент Охридски”. Специализирала е в Париж, Лил и Висбаден.

1 коментар

  • Връзка на коментара Иван Иванов Петък, 06 Декември 2013 15:08 публикуван от Иван Иванов

    Трудно е да се каже дали е заслужило момичето или не, особено от хора като нас, които не знаят критериите по които е направен избора. Но тази сутрин я слушах по БТВ. Ако трябваше да я оценявам: по диалектния изговор, по неможенето да подреди фразите, по незнанието какво и къде да отговори, по неумението да поставя правилните прилагателни и ... по предпазливостта с която отговаря ... никога нямаше да стане студент на годината.

Влезте, за да коментирате