Ромският ОМОН остана без водач - бил доносник и разследван за далавери

Вторник, 10 Декември 2013 14:51 Публикувана в У нас Прочетена 836 пъти

Националният център за развитие на ромите в България смяташе  да покани  за водач на ОМОН (Организация на малцинствата за отбрана от насилие) Ташко Танов, треньор по джудо и самбо в "Слава 83" – Монтана, но след проведения разговор с г-н Танов стана ясно, че от две години е разследван от полиция и прокуратура за неправомерно изхарчени пари на неговата организация  ‘’Нангле’’ (Напред), съобщиха за Свободен народ он лайн от центъра. Националният център за развитие на ромите в България е решил членове на  организацията да са с чисто минало, да не са осъждани и да нямат хулигански прояви.

Свободен народ он лайн научи, че след проверка се е установила съпричастност на Танов към тоталитарните тайни служби. Той се оказал доносник - агент Пума от 1985 до 1988 година. 

Проверката на Икономическа полиция, ДАНС, прокуратурата, Агенцията за държавен финансов контрол и НАП е за фалшиви фактури и изразходване на големи суми за наеми на офиси, командировки и заплати. Икономическа полиция проверява изразходените от неговата фондация “Нангле” за 329 637 долара. 

Неправителствената организация скоро ще обяви водача на ОМОН, който е боец в няколко мисии в Кербала и Афганистан.


Преди двайсетина дни, както пръв „Свободен народ он лайн съобщи”, центърът излезе с решение за сформиране на групи за отпор на престъпленията срещу ромите. Оше тогава Танов заяви: „Нямам и намерение да се включа в подобно начинание! Много съм обиден! Вместо да се приобщава ромското население, сега ще започваме да се делим, война ли искат да правим. Аз нося отговорност пред моите възпитаници и техните родители. Какво ще си помислят хората?!“ Танов обяви, че обмисля вариант да съди тези, които са  използвали името му без позволение”.

Последно променена в Вторник, 10 Декември 2013 15:39
Влезте, за да коментирате