Борисов търси нови лица за ръководството на ГЕРБ

Вторник, 10 Декември 2013 15:51 Публикувана в У нас Прочетена 1217 пъти

„Случващото се още веднъж ми затвърждава извода, че и изпълнителната комисия, и ръководните структури в ГЕРБ трябва да бъдат обновени с нови лица и доказани експерти и професионалисти с модерна визия за управлението на страната, което ще предложа на конференцията през февруари". Така Бойко Борисов, който все още е в Израел, коментира във Фейсбук напускането на втори депутат от парламентарната му група.

Борисов пише още:„Пожелавам успех в новото политическо поприще на напусналите депутати. За радост това са процеси, които очистват партията и дават шанс на младите, амбициозните и интелигентните хора да станат част от нас. Аз обикалям страната и за мое щастие срещам точно такива сред стотиците новопостъпили членове на ГЕРБ.

Според бившия премиер напускането на депутати от парламентарни групи не е новост, случвало се е на всички партии и във всички парламенти. По думите му винаги за това са били обвинявани управляващите, но от ГЕРБ щели да направят изключение и ще търсят вината в себе си по начина на издигане и утвърждаване на кандидат-депутат. 


"Нека сега Станишев, Местан и Сидеров да продължат да говорят така, както обвиняваха управляващите за предишните напуснали", пише още Борисов.


Първият отцепил се от ПГ на ГЕРБ - Георги Марков, обяви, че 10-15 депутати са недоволни и се надява те да сформират нова парламентарна група.


От БСП коментираха, че ПГ на Бойко Борисов се разлага, от ДПС - че в нея текат нездрави процеси, а от "Атака" заявиха, че именно ГЕРБ са въвели предателтвото и сега същото се случва с тях.

Последно променена в Вторник, 10 Декември 2013 15:55
Светломира Димитрова

Светломира Димитрова е дългогодишна журналистка в пресата, радиото и телевизията, която още в трудните месеци около 10 ноември сътрудничи на Радио “Свободна Европа” и на българската секция на Би Би Си, където продължава да работи до 2001 година.
Тя първа нарече БСП “столетницата”, но не е правила компромиси с нито една от останалите партии на власт. Изявява своята позиция в анализите си на страниците вестник „Демокрация”, “Дневник” и „Свободен народ”.
Завършила е френска филология в Софийския университет „Св. Климент Охридски”. Специализирала е в Париж, Лил и Висбаден.

1 коментар

  • Връзка на коментара Елка Вторник, 10 Декември 2013 17:48 публикуван от Елка

    Дано този път сам да избере хората, а не пак да се доверява на ЦЦ

Влезте, за да коментирате