Печат на тази страница

Мирослав Найденов: Цветанов е следващият

Сряда, 11 Декември 2013 08:33 Публикувана в У нас Прочетена 1335 пъти
Оценете
(1 глас)

Познавам добре Бойко Борисов. Думите му за новите лица бяха насочени срещу Цветанов. След Искра Фидосова той е следващият, който ще напусне ГЕРБ. Това заяви по БНТ бившият министър в правителството на Борисов Мирослав Найденов.

След тези напускания можем да направим извода, че краят на ерата на Цветанов настъпва, е цитиран той от Агенция „Фокус”. Съучредителят на партия БАСТА смята, че „Цветанов незабавно трябва да отговори пред цялото ръководство, защо напускат негови лични избраници (тъй като и двамата напуснали депутати са негови лични избраници). Ако Борисов иска да спре тази тенденция на разпад, който започва от парламентарната група, но няма да спре с нея, незабавно трябва да освободи Цветанов”.


Предполагам, че след Светлин Танчев ще има и други напуснали. По отношение на Георги Марков е ясно, че е влязъл на мястото на Цветанов, защото Цветан Цветанов беше избран и от Благоевград, и от Велико Търново, и той отстъпи мястото си във Велико Търново на Георги Марков. Цветанов трябва да отговори и на този въпрос, каза Найденов.


По отношение на напускането на Светлин Танчев, Найденов каза, че той е бил един от най-приближените на Цветан Цветанов. „В миналия парламент имаше един тежък скандал около него и той беше защитен от Цветан Цветанов тогава. Танчев беше защитен от този тежък скандал в парламента, благодарение на добрите му контакти с Цветан Цветанов. Ако трябва да направя заключение - напусналите депутати са двама близки на Цветанов хора”, добави Найденов. Според него ако Цветанов не напусне, ГЕРБ ще последва съдбата на НДСВ.
Найденов отрече каквито и да било връзки между напусналите ГЕРБ и новоучредената му партия БАСТА.

 

Политологът Румяна Коларова коментира, че ако Цветанов бъде отстранен, това означава край за ГЕРБ, тъй като той се занимава с партийното строителство в партията.

Светломира Димитрова

Светломира Димитрова е дългогодишна журналистка в пресата, радиото и телевизията, която още в трудните месеци около 10 ноември сътрудничи на Радио “Свободна Европа” и на българската секция на Би Би Си, където продължава да работи до 2001 година.
Тя първа нарече БСП “столетницата”, но не е правила компромиси с нито една от останалите партии на власт. Изявява своята позиция в анализите си на страниците вестник „Демокрация”, “Дневник” и „Свободен народ”.
Завършила е френска филология в Софийския университет „Св. Климент Охридски”. Специализирала е в Париж, Лил и Висбаден.

Влезте, за да коментирате