Печат на тази страница

Експерт: Речта на Ердоган е пряка заплаха за България

Четвъртък, 12 Декември 2013 07:17 Публикувана в У нас Прочетена 2228 пъти
Оценете
(6 гласа)
Алекс Алексиев. Алекс Алексиев.

"Изявленията на Ердоган в Кешан не са никаква изненада. Изненада е това че Атина и София се правят на изненадани, което показва до каква степен те не са в час с това което става в Турция. Речта е част от теорията на неоосманизма, която, съчетана с радикален ислям, е пряка заплаха за България, заяви в интервю за Агенция "Фокус" Алекс Алексиев, експерт по радикален ислям.

„Същественото е, че неоосманизма продължава да е базата на външната политика на Турция, а тоѝ е в основата си една агресивна и ревизионистка доктрина както към нас, така и към другите на Балканите. Съчетан с радикалния ислямизъм, проповядван от Ердоган, това представлява открита заплаха за България”, твърди Алексиев.


Според него "това което Ердоган каза за Тракия, е основна теза на неоосманизма, само че се отнася за Румелия (страната на римляните) или османските владения на Балканите." Експертът по проблемите на сигурността и радикалния ислям твърди, че "възможно е Ердоган да не е добре запознат с географията, но хората които му пишат речите, би трябвало да знаят че нито Солун нито Скопие, а камо ли Делиормана, се намират в Тракия."

 

Редактор: Светломира Димитрова.

Последно променена в Четвъртък, 12 Декември 2013 07:26

1 коментар

  • Връзка на коментара JULIA YANAKIEVA Петък, 13 Декември 2013 19:20 публикуван от JULIA YANAKIEVA

    МНОГО ТОЧНА И ВЯРНА Е ОЦЕНКАТА ЗА ИЗЯВЛЕНИЕТО НА ЕРДОГАН. НЕООСМАНСКИЯТ МУ "ВЪНШЕН" АПЕТИТ С ПОМОЩТА НА НАЛАГАНЕТО НА РАДИКАЛНИЯТ ИСЛЯМ, КОЙТО НЕ Е РЕЛИГИЯ, А ЗАВОЕВАТЕЛНА "ПОЛИТИКА", Е СИГУРНА ЗАПЛАХА ЗА ЦЯЛОСТТА НА БЪЛГАРИЯ?! ... СПОРЕД МЕН, НАГЛИЯТ РАДИКАЛИСТ НЕ СЛУЧАЙНО, А НАРОЧНО СТИГА ДО СОЛУН, СКОПИЕ И ДЕЛИОРМАНА, КАТО НЕ КРИЕ СТАРИЯТ СИ МЕРАК ЗА МЮСЮЛМАНСКА НЕОИМПЕРИЯ.

Влезте, за да коментирате