Борисов издърпва килимчето на Цветанов

Четвъртък, 12 Декември 2013 08:49 Публикувана в У нас Прочетена 1202 пъти

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се е заел със сериозна реорганизация на партията. В студиото на Нова телевизия той заяви, че ще реформира Изпълнителната комисия – върховният орган на ГЕРБ, като ще й придаде повече тежест. Досега тя имаше малко контролни функции, е аргументът на Борисов, който каза, че членовете й ще отговарят за определени региони. Така на практика той ще изземе властта на Цветан Цветанов, който еднолично се занимаваше със структурите на партията. Борисов заяви, че това ще стане през февруари, когато е насрочен конгресът на партията.

Лидерът на ГЕРБ каза, че днес има среща с парламентарната група на ГЕРБ и ще постави въпроса ако някой иска да напуска, да си тръгне сега. Досега напусналите двама са малък процент, а партията е в добро морално състояние. Той дори почти не си спомня да се е срещал някога с тях. Единият му пратил есемес сизвинение и благодарност, но Борисов отказа да назове името му. Той отрече да е купувал депутати от Атака в миналото Народно събрание, като каза, че когато такова нещо му се случва, той търси вината в себе си, а не в другите. 


По случая за Мишо Бирата Борисов обясни, че е имало съдебно решение в полза на фабриката му да й се върне лицензът, а след това митничарите влезли и започнали да тормозят собственика. Точно същото се случва с мен и с тези, които са имали нещо общо с мен, оплака се Борисов. В същото време той бе категоричен, че записът е манипулиран, и е възмутен, че е огласено съдържанието му. „Когато са подслушвали Меркел, скандалът се вдигна на за съдържанието на разговорите й, което остана неизвестно, а заради това, че подслушването е било незаконно”, подчерта Борисов.

ГЕРБ е силен и ще спечелим следващите избори. Пак ще ги победим. Въпросът е дали искаме да дойдем на власт при това положение на икономиката, до което сегашните управляващи я докараха. Един милиард европари се отклоняват от магистрала Струма към тунела под Шипка, възмути се Борисов. Милиард и половина са похарчени за „Белене” и милиард за „Цанков камък”, припомни за сетен път той. 

 

Накрая Борисов заяви, че не е доволен от интервюто, защото са го занимавали с незначителни неща като Волен Сидеров, Мишо Бирата и Николай Бареков.

Последно променена в Четвъртък, 12 Декември 2013 09:35
Светломира Димитрова

Светломира Димитрова е дългогодишна журналистка в пресата, радиото и телевизията, която още в трудните месеци около 10 ноември сътрудничи на Радио “Свободна Европа” и на българската секция на Би Би Си, където продължава да работи до 2001 година.
Тя първа нарече БСП “столетницата”, но не е правила компромиси с нито една от останалите партии на власт. Изявява своята позиция в анализите си на страниците вестник „Демокрация”, “Дневник” и „Свободен народ”.
Завършила е френска филология в Софийския университет „Св. Климент Охридски”. Специализирала е в Париж, Лил и Висбаден.

Влезте, за да коментирате