Румен Петков: Подкрепата ни от "Атака" е еманация на цинизма

Петък, 13 Декември 2013 16:08 Публикувана в У нас Прочетена 1040 пъти

Еманация на цинизма нарече бившият вътрешен министър и депутат от БСП Румен Петков въпроса каква е цената на подкрепата на „Атака” по ТВ7. „Това сега ще ни бъде припомняно постоянно – какви хора са ни подкрепяли, с какви хора са минавали определени решения, какъв човек сме избрали за председател на етична и друга контролна комисия в Народното събрание, защото сме го избрали ние”, категоричен бе той.

Той не очаквал БСП да остави забраната за пушене в заведенията, защото Сергей Станишев лично на няколко пъти декларирал, че ще я отмени.


„Вие знаете, че ние организирахме, проведохме, спечелихме референдум. Декларирахме на първо място безапелационно, в това число в предизборни материали, в конгресни дебати, че с поемането на отговорността за формиране на правителството едва ли не първата ни стъпка ще бъде рестартирането на „Белене”. Бавим го шест месеца”, подчерта Петков. Той окачестви като „нехигиеничен” подхода с американската компания,  чрез която БСП си купува политическа подкрепа.


Той ще постави още други въпроси, по които партията е подвела избирателите на предстоящия на 21 декември пленум. Особено драстичен за него е случаят с АЕЦ „Белене”. Той недоумява защо БСП се хвърля в „упражнения, които не са резултат от публични обсъждания”, имайки предвид преговорите на кабинета с американската „Уестингхауз”. 

Последно променена в Петък, 13 Декември 2013 16:13
Светломира Димитрова

Светломира Димитрова е дългогодишна журналистка в пресата, радиото и телевизията, която още в трудните месеци около 10 ноември сътрудничи на Радио “Свободна Европа” и на българската секция на Би Би Си, където продължава да работи до 2001 година.
Тя първа нарече БСП “столетницата”, но не е правила компромиси с нито една от останалите партии на власт. Изявява своята позиция в анализите си на страниците вестник „Демокрация”, “Дневник” и „Свободен народ”.
Завършила е френска филология в Софийския университет „Св. Климент Охридски”. Специализирала е в Париж, Лил и Висбаден.

Влезте, за да коментирате