Хора на Бареков и Борисов обсадиха БНТ

Петък, 13 Декември 2013 20:19 Публикувана в У нас Прочетена 1074 пъти

БНТ се оказа под обсада преди началото на предаването "Панорама", в което ще участва лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Плътни кордони от полицаи разделиха две противостоящи групи - едната от "България без цензура" на Николай Бареков, а другата в подкрепа на Борисов, съобщи БНТ. "Чисти ръце!", викаха хората на Бареков с настояване Борисов и Цветан Цветанов да се махнат от политиката. Привържениците на ГЕРБ искаха да покажат подкрепата си за Борисов. Кадрите бяха излъчени на три пъти в "По света и у нас".

Бойко Борисов пътьом отбеляза, че тези хора, които протестират срещу него,  ги познава много добре, той е техен работодател и дори вече и кучетата в Банкя не ги лаят. Неговите хора били изтикани на повече от 60 метра, а противниковите били на съвсем малко разстояние. Той обаче никога не е влизал и излизал през задния вход, дори когато подаде оставка.

Медии на империята Пеевски маркираха Красимир велчев и Лъчезар Иванов като предводители на "ордата" на Борисов.

През лятото, при участие на премиера Пламен Орешарски в "Панорала" информационните емисии не споменаха, че отвън има протестиращи. а министър-председателят бе евакуиран през задния вход.

Последно променена в Събота, 14 Декември 2013 08:59
Светломира Димитрова

Светломира Димитрова е дългогодишна журналистка в пресата, радиото и телевизията, която още в трудните месеци около 10 ноември сътрудничи на Радио “Свободна Европа” и на българската секция на Би Би Си, където продължава да работи до 2001 година.
Тя първа нарече БСП “столетницата”, но не е правила компромиси с нито една от останалите партии на власт. Изявява своята позиция в анализите си на страниците вестник „Демокрация”, “Дневник” и „Свободен народ”.
Завършила е френска филология в Софийския университет „Св. Климент Охридски”. Специализирала е в Париж, Лил и Висбаден.

Влезте, за да коментирате