Радан Кънев: Приемаме Борисов, ако хвърли пръстена на властта

Събота, 14 Декември 2013 10:19 Публикувана в У нас Прочетена 1497 пъти

"Не можах да разбера това призив ли беше или свалка по телевизията, защото дълго време се говореше за любов. Аз съм женен мъж и сърцето ми е заето. Тези отношения - единият гони, другият бяга, не са ми силата", заяви в "На светло" лидерът на ДСБ Радан Кънев по повод снощното изявление на Бойко Борисов, че партията му и Реформаторския блок са обречени една на друга.

Той заяви, че като във „Властелинът на пръстена” Бойко Борисов трябва да хвърли пръстена, който е символ на властта. По-конкретно обясни, че не вижда шанс за коалиция с ГЕРБ заради това е отказа на Бойко Борисов да приеме най-важната част от плана на Реформаторите. Те настояват следващото Народно събрание да се задържи не повече от година - година и половина. "Нека кажем - този мандат ще е къс.

 

"Искаме да променим неща в нашата действителност, които пречат на демокрацията. След това веднага ще върнем властта. Правим реформите от първата година и половина и хвърляме пръстена", каза Кънев. Той се дистанцира от предишния лидер Иван Костов, като заяви, понякога се съветва с него. Противопостави се на определението, че е наследник на Костов, като каза, че е адвокат и не обича семейни термини като „наследник” и „развод” да се използват в политиката.

Последно променена в Събота, 14 Декември 2013 10:28
Светломира Димитрова

Светломира Димитрова е дългогодишна журналистка в пресата, радиото и телевизията, която още в трудните месеци около 10 ноември сътрудничи на Радио “Свободна Европа” и на българската секция на Би Би Си, където продължава да работи до 2001 година.
Тя първа нарече БСП “столетницата”, но не е правила компромиси с нито една от останалите партии на власт. Изявява своята позиция в анализите си на страниците вестник „Демокрация”, “Дневник” и „Свободен народ”.
Завършила е френска филология в Софийския университет „Св. Климент Охридски”. Специализирала е в Париж, Лил и Висбаден.

Влезте, за да коментирате