Министър Стойнев: Оценката на "Стандард енд пауърс" е политическа

Събота, 14 Декември 2013 13:41 Публикувана в У нас Прочетена 846 пъти

За първи път кредитна агенция си позволява чисто политически да коментира ситуация в страната. Ако има критика към икономическата и социалната политика на правителството, това е съвсем нормално, но чисто политически не мога да го приема, заяви министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев на среща с членове на Американската търговска камара в България.

Вчера "Стандард енд Пуърс" обяви, че ревизира перспективата на България към отрицателна. Aгенцията съобщи, че запазва рейтинга на страната от BBB, ноне изключва в рамките на следващите две години да го понижи.

Причините за ревизията са слабите перспективи за икономически растеж, от една страна, и от друга -  нестабилната политическа ситуацияи възможността за предсрочни избори, което ще забави приемането на реформи, посочва "Стандард енд Пуърс".

 

Вчера към съобщението за новото решение на рейтинговата агенция министърът на финансите Петър Чобанов коментира, че решението й е повлияно от политическата обстановка, предизвикана от протеста срещу "легитимните процедури" в страната.

Редактор: Светломира Димитрова.

Светломира Димитрова

Светломира Димитрова е дългогодишна журналистка в пресата, радиото и телевизията, която още в трудните месеци около 10 ноември сътрудничи на Радио “Свободна Европа” и на българската секция на Би Би Си, където продължава да работи до 2001 година.
Тя първа нарече БСП “столетницата”, но не е правила компромиси с нито една от останалите партии на власт. Изявява своята позиция в анализите си на страниците вестник „Демокрация”, “Дневник” и „Свободен народ”.
Завършила е френска филология в Софийския университет „Св. Климент Охридски”. Специализирала е в Париж, Лил и Висбаден.

Влезте, за да коментирате