Нови трескави рокади по върховете в енергетиката

Неделя, 15 Декември 2013 06:57 Публикувана в У нас Прочетена 1018 пъти
Данъчният Шишман Чаушев сега ще отговаря за диспечерите в Електроенергийния системен оператор. Данъчният Шишман Чаушев сега ще отговаря за диспечерите в Електроенергийния системен оператор.

Назначеният официално от петък със заповед на премиера за председател на енергийния регулатор Боян Боев отстъпва управлението на Българския енергиен холдинг на финансиста Иван Йончев, съобщи bTV. Заелият само преди месец поста шеф на Булгаргаз бивш данъчен директор Шишман Чаушев от два дни официално е освободен от газовото дружество. Той ще стане директор на енергийните диспечери в Електроенергийния системен оператор. Държавният газов монополист ще бъде управляван от Дафинка Янкова, която е и завеждащ одита на Българския енергиен холдинг. 

Чаушев, който бе назначен на 1 ноември, пребивава в "Булгаргаз" само 43 дни. Дългогодишният директор на "Булгаргаз" Димитър Гогов бе освободен на 31 октомври, в деня на посещението на шефа на "Газпром" Алексей Милер, и го смени Чаушев, който дотогава бе шеф на НАП във Видин. Освободеният изпълнителен директор на държавния газов монополист "Булгаргаз" Димитър Гогов е бил държан една седмица в пълно неведение от шефовете си в "Български енергиен холдинг", че е освободен


Само преди дни Министерски съвет реши изпълнителният директор на Българския енергиен холдинг (БЕХ) Боян Боев да оглави Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР). Анжела Тонева, която подаде оставка, стана съветник на премиера.

 

Редактор: Светломира Димитрова.

Последно променена в Неделя, 15 Декември 2013 07:11
Влезте, за да коментирате