Йовчев: Цветанов говори за полицейска държава днес, все едно Хитлер брани човешките права

Вторник, 17 Декември 2013 17:14 Публикувана в У нас Прочетена 1011 пъти

„Цветан Цветанов чака като малко дете да го погалят по главата, да избършат сълзите му и пак да му дадат да си играе с пушката на дядо му, след като едва не е застреляло родителите си. Когато чуя господин Цветанов да говори за полицейско насилие днес, все едно слушам Хитлер да говори за правата на човека”, заяви министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев по Тв7.

Йовчев остро критикува  Цветанов, който от Брюксел на среща с председателя на френската делегация от Европейската Народна партия в Европейския парламент Жан Пиер Оди обрисува държавата като апокалиптична картина. „Това са тежки клевети към държавата ни, които не мога да си обясня”, каза още Цветлин Йовчев.


Йовчев отново подчерта, че СОТ в МВР е източвало безобразно министерството за сметка на частно облагодетелстване.


Вътрешният министър заяви, че знае кой стои зад протестите, като каза, че „интересът е да се стигне до властта на всяка цена, а това е неморално, да подканят младежи, да се борят за нещо, за което те не знаят за какво става дума. Някой плаща за това”.

 

Редактор: Светломира Димитрова.

Последно променена в Вторник, 17 Декември 2013 17:30
Светломира Димитрова

Светломира Димитрова е дългогодишна журналистка в пресата, радиото и телевизията, която още в трудните месеци около 10 ноември сътрудничи на Радио “Свободна Европа” и на българската секция на Би Би Си, където продължава да работи до 2001 година.
Тя първа нарече БСП “столетницата”, но не е правила компромиси с нито една от останалите партии на власт. Изявява своята позиция в анализите си на страниците вестник „Демокрация”, “Дневник” и „Свободен народ”.
Завършила е френска филология в Софийския университет „Св. Климент Охридски”. Специализирала е в Париж, Лил и Висбаден.

Влезте, за да коментирате