Експерти не отричат възможността за евентуален атентат по Коледа в София

Сряда, 18 Декември 2013 15:00 Публикувана в У нас Прочетена 1066 пъти
Архивна снимка на последиците от атентата в катедралата „Св Неделя” на 16 април 1925г Архивна снимка на последиците от атентата в катедралата „Св Неделя” на 16 април 1925г

В София ще се извърши предварително подготвен атентат, съобщи агенция ПИК. Според главния редактор на агенцията - Ивайло Крачунов, информацията е напълно достоверна и е получена от три независими източника. Господин Крачунов  заяви, че целта на съобщението е не да всява паника, а да предупреди софиянци, като подчерта, че искрено се надява информаторите му да грешат. Във вторник МВР отрече съобщенията, които се появиха в медиите, за  планиран около Коледа атентат в София.

Въпреки това, Ивайло Крачунов заяви, че има информация, че ДАНС проверява сигнала, а кварталните полицаи  предупреждават хората да не ходят по молове около празниците.

„Не отричам, че има сигнали за терористична дейност. Такива сигнали има непрекъснато след атентата в Бургас и ние проверяваме всеки един от тях”, каза Николай Радулов – експерт по антитероризъм и бивш секретар на МВР. Той допълни, че начинът да се предотвратят подготвяни атентати, не е в разпространяването на информацията, тъй като това може само да предупреди терористите, които ще имат време да се пренасочат към друг набелязан обект.

 

Редактор Яна МихайловаПоследно променена в Сряда, 18 Декември 2013 15:30
Влезте, за да коментирате