Полицията привика на разпит момичето от снимката с полицай на протеста

Четвъртък, 19 Декември 2013 05:43 Публикувана в У нас Прочетена 1205 пъти
Снимката на Деси Николова, направена от младия фотограф Стефан Стефанов, обиколи интернет. Снимката на Деси Николова, направена от младия фотограф Стефан Стефанов, обиколи интернет.

Десислава Николова, известна като момичето от снимката, прегърнало полицай по време на протестите пред парламента, беше извикана на разпит в полицията, съобщи бТВ. Момичето се яви в СДВР след сигнал от Държавната агенцията за закрила на детето, в който се твърди, че тя участвала в протести без придружител, а също и че употребявала алкохол.

Преди седмица бащата на 15-годишната ученичка, превърнала се в символ на протеста, беше привикан на разговор в полицията, днес и самата тя даде обяснения. Деси пристигна в полицията, придружена от баща си и адвокат. Срещата продължи 40 минути.

 

„Искаха да разберат защо ходя на протести, как се държа и дали всичко, изписано в медиите, е вярно. Казах им, че всичко е наред, ходя с родителите си на протест и си изразявам мнението”, каза Деси Николова.Ученичката каза, че дни след като снимката й с полицая обиколи интернет, за нея са изписани множество неверни неща. За самата фотография обаче не станало дума в разговора.

 

„Не мога да преценя дали е натиск. Нямам 18 години и не съм достатъчно зряла да правя такива оценки, заяви Деси. Тя обаче бе категорична: „Оставка!”.

 

Бащата е бил посъветван да съблюдава поведението на дъщеря си. „Всеки има право да си изразява мнението, дори и непълнолетните”, заяви е Филип Николов.Към него също е имало препоръки от полицията - да съблюдава нейното поведение, да не взема наркотици, да не пуши цигари, да ходи на училище. „Мисля, че съм нормален родител и няма нужда да ми казват”, коментира Филип Николов.

 

Според защитника на семейството проверката ще приключи в следващите дни и няма да има нужда от повече срещи в полицията.

 

Редактор: Светломира Димитрова.

Влезте, за да коментирате