Вандали препикаха паметника на Евлоги и Христо Георгиеви в Карлово и пребиха младеж

10 дни полицията не разбра, че пияните осквернители са военнослужещи
Четвъртък, 19 Декември 2013 15:21 Публикувана в У нас Прочетена 896 пъти
Паметникът на Евлоги и Христо Георгиеви в Карлово,снимка:skyscrapercity.com Паметникът на Евлоги и Христо Георгиеви в Карлово,снимка:skyscrapercity.com

 

Преди 10 дни в Карлово, трима пияни войници препикаха паметника на братята Евлоги и Христо Георгиеви и пребиха местен младеж, който им направил забележка за вандалското им поведение, съобщи агенция Фокус.  

Двама от тримата военнослужещи са по произход български турци и по време на побоя  обиждали момчето на етническа основа. Пребитото момче е с комоцио и телесни увреждания. Той е настанен в Общинска болница – Карлово, без опасност за живота.

 

 Началникът на Районно управление „Полиция” в Карлово -  Атанас Бочев съобщи, че полицейската проверка е приключила. Той допълни, че прокуратурата трябва да реши дали документите трябва да се изпратят във Военна полиция, или да останат в Районна прокуратура.  „По случая няма задържани лица, това е само обикновена проверка”, добави  Бочев.

 

„До вчера не се знаеше, че тримата са военнослужещи, помогнахме на колегите от МВР в издирването на извършителите и се радвам, че работим добре с тях”, каза полк. Борислав Сертов - началник на Военна полиция. Той допълни, че материалите от досъдебното производство вероятно ще бъдат препратени от Районната прокуратура във Военноокръжна прокуратура Пловдив, където  разследването ще бъде продължено.

 

Редактор Яна Михайлова

Последно променена в Четвъртък, 19 Декември 2013 15:49
Влезте, за да коментирате