Нов проект вляво: Татяна Дончева и младежи от БСП напуснаха партията

Неделя, 22 Декември 2013 08:19 Публикувана в У нас Прочетена 1397 пъти
Нов проект вляво: Татяна Дончева и младежи от БСП напуснаха партията Снимка: Sofia-press.

Бившата депутатка от БСП Татяна Дончева обяви, че напуска БСП по БНТ. Тя е подала заявление за напускане на партията по собствено желание още в началото на миналата седмица. Други осем младежи от организацията на партията в район "Красно село" "Клуб 65", в който членуваше и елитът на БСП, също са подали оставка. Едновременното напускане едва ли е случайно.Дончева още през юли каза, че работи върху нов проект, който да се погрижи за тази част на левицата, която не иска да бъде обвързана с олигархия и да "приключи отношенията с "Позитано" по цивилизован начин". Вчера към съобщението си за оставка по БНТ тя добави, че са нужни нови лица вляво.

Председателят на районния съвет на БСП в Красно село Петър Апостолов, където Дончева членува, е потвърдил за оставката пред „Дневник”. Дончева не е посочила мотиви. Апостолов е обяснил, че тя не е плащала членски внос от две години, а уставът на партията гласи, че при неплатени вноски за повече от година даден член на партията се изключва автоматично.


Заедно с Дончева заявление за напускане на БСП са подали и още 8 младежи от "Клуб 65" в организацията "Красно село". Сред тях са Симеон Славчев, който преди две години покани Георги Първанов да възстанови партийното си членство там, както и Георги Кардашев, който миналата година се кандидатира за председател на Младежкото обединение в БСП, но бе избран Калоян Паргов.

 

 

Последно променена в Неделя, 22 Декември 2013 08:34
Светломира Димитрова

Светломира Димитрова е дългогодишна журналистка в пресата, радиото и телевизията, която още в трудните месеци около 10 ноември сътрудничи на Радио “Свободна Европа” и на българската секция на Би Би Си, където продължава да работи до 2001 година.
Тя първа нарече БСП “столетницата”, но не е правила компромиси с нито една от останалите партии на власт. Изявява своята позиция в анализите си на страниците вестник „Демокрация”, “Дневник” и „Свободен народ”.
Завършила е френска филология в Софийския университет „Св. Климент Охридски”. Специализирала е в Париж, Лил и Висбаден.

Влезте, за да коментирате