Енимехмедов за защитниците на Доган: Те викаха "Убий го!"

Неделя, 22 Декември 2013 10:21 Публикувана в У нас Прочетена 1127 пъти

„Те викаха: Убий го!”, преведе Октай Енимехмедов от турски думите на ДПС функционерите след опита за атентат над Ахмед Доган, които го блъскаха, ритаха и удряха с умруци, докато силите на реда не се намесиха, за да го отведат.  В предаването „На светло” по Нова телевизия Енимехмедов заяви, че това е опит за убийство, а не неговото нападение на почетния председател на ДПС. 

„Ахмед Доган е заобиколен от хора, които са от лични интереси около него. Той е ловък политик”, коментира Енимехмедов. Той се е измъкнал от делото и неговото криене говори за нечистата му съвест. Енимехмедов каза още, че е осъзнавал вероятността да бъде убит, но любовта му към Бог е огромна и много би се радвал, ако той го спаси.

Енимехмедов не знае дали има отговор на писмото си в подкрепа на Ранобудните студенти, но те по своеобразен начин са му отговорили с действията си. „Протестът е едва в началото си”, категоричен бе Енимехмедов.

„Обществото е много разнородно, някоя част ме разбраха, друга - не, коментира той. Моето гражданско искане, което се надявам да не се квалифицира като политическо, е тези две политически партии, които в продължение на 20 г. си играха със съдбите на хората да поемат своята политическа отговорност пред нас”, 

Според него хората търпят и ги е страх, защото в отдалечените райони са зависими от по-висшестоящите, които са обсебили институциите.


Запитан за политическите си амбиции, той отклони въпроса, като каза, че всичко е въпрос на стратегия, и сам прекрати интервюто.

Последно променена в Неделя, 22 Декември 2013 10:28
Светломира Димитрова

Светломира Димитрова е дългогодишна журналистка в пресата, радиото и телевизията, която още в трудните месеци около 10 ноември сътрудничи на Радио “Свободна Европа” и на българската секция на Би Би Си, където продължава да работи до 2001 година.
Тя първа нарече БСП “столетницата”, но не е правила компромиси с нито една от останалите партии на власт. Изявява своята позиция в анализите си на страниците вестник „Демокрация”, “Дневник” и „Свободен народ”.
Завършила е френска филология в Софийския университет „Св. Климент Охридски”. Специализирала е в Париж, Лил и Висбаден.

Влезте, за да коментирате