Орешарски стиснал за врата Хайгашод Агасян: Твоят приятел да престане да пее срещу Костов

Вторник, 31 Декември 2013 08:14 Публикувана в У нас Прочетена 3061 пъти

Поетът Недялко Йорданов публикува във Фейсбук отворено писмо до "Стандарт" и главния редактор на вестника Славка Бозукова, в което се оплаква от цензура над дадено от него интервю. В него той разказва срамен факт от биографията на премиера Пламен Орешарски, докато е бил предан на Иван Костов. 

Ето както е написал поетът: „По времето на Иван Костов, може би някои си спомнят, че аз направих няколко гневни рецитала в зала 1 на НДК и че Прокуратурата беше призована да се занимае с мен. Един ден, моят приятел Хайгашод Агасян, както си върви по улица „Шишман” е нападнат в гръб от един непознат за него човек, който стиска врата му и му крещи: „Кажи на твоя приятел Недялко Йорданов, че лошо му се пише, ако не престане да пее срещу Иван Костов. Аз съм Пламен Орешарски, предай му, че го предупреждавам”. Това става в навечерието на 2000 година”.

Поетът допълва: „Искам да бъда обективен. Да не се поддавам на лични пристрастия. Пламен Орешарски за момента е единствения вариант за страната. Той показа завидно самообладание, има и реномето на опитен финансист. До тук мисля, че предприема конкретни стъпки в правилна посока. И аз го подкрепям”.

Той се оплаква още от това, че в публикацията на „Стандарт” е съкратена част от негово стихотворение, което го обезсмисля. 

 

Редактор: Светломира Димитрова.

Последно променена в Вторник, 31 Декември 2013 09:45

3 коментара

 • Връзка на коментара Иван Събота, 11 Януари 2014 19:36 публикуван от Иван

  По-голяма помиярщина не бях чел. Тоя Хайгашот счупи глупомера. Подобен пасквил не може да се докаже, но има доста малоумници, които да повярват.

 • Връзка на коментара krokodil Неделя, 05 Януари 2014 09:47 публикуван от krokodil

  Всеки може да е "добър" финансист на гърба на българския народ. Момче, българите ги чакат дните на Виденов!

 • Връзка на коментара Питащият Вторник, 31 Декември 2013 10:09 публикуван от Питащият

  Оле, олеле, Недялко,
  дали не послъга малко?
  Орешарски ,мил и хрисим,
  е от мутрите зависим
  не е мутра ,а подлога
  нито изход е, за бога.
  Той се вие и се сучи
  във игрите си изучи,
  но не вярвам във живота
  да е барвал Хайгашота.

Влезте, за да коментирате