Асен Агов: Бисеров, Цонев и Стоянов искаха да свалят Костов

Неделя, 05 Януари 2014 09:08 Публикувана в У нас Прочетена 2215 пъти

„Христо Бисеров беше в СДС преди мен. За това време той много беше израснал и в един момент започна да работи за свалянето на Иван Костов от министър-председателския пост заедно с Йордан Цонев и президента Петър Стоянов, разкри по бТВ бившият депутат от ДСБ Асен Агов. Те искаха да сложат на негово място Евгений Бакърджиев. Тогава се появи прословутата реплика „Иване, кажи си!”. Вестниците „24 часа” „Труд” пишеха по онова време много за това. После когато Бисеров и Цонев напуснаха СДС, започнаха да пишат положителни неща за тях. Стоянов се отдръпна, защото видя, че нищо няма да излезе от това”.

Асен Агов направи ретроспекция на управлението след като от власт слезе ОДС през 2001 година. Той припомни, че Симеон Сакскобургготски е събрал „едни хора”, за да си върне имотите и да превърне част от външния дълг от евро в долари, когато беше сигурно, че доларът ще падне, а страната ще загуби. Настанало е мързеливо управление, заради което хората изгубиха вярата си в политиката.

Агов нарече Конституцията куца. Според него заради нея сега страната изживява тези сътресения. Той припомни, че макар на времето да се гледаше с насмешка на онези депутати във Великото народно събрание, които не я подписаха, те се оказаха прави (има предвид 39-имата, които напуснаха парламента и отказаха да сложат подписа си под новата конституция през 1991 година).

Последно променена в Неделя, 05 Януари 2014 09:12
Светломира Димитрова

Светломира Димитрова е дългогодишна журналистка в пресата, радиото и телевизията, която още в трудните месеци около 10 ноември сътрудничи на Радио “Свободна Европа” и на българската секция на Би Би Си, където продължава да работи до 2001 година.
Тя първа нарече БСП “столетницата”, но не е правила компромиси с нито една от останалите партии на власт. Изявява своята позиция в анализите си на страниците вестник „Демокрация”, “Дневник” и „Свободен народ”.
Завършила е френска филология в Софийския университет „Св. Климент Охридски”. Специализирала е в Париж, Лил и Висбаден.

1 коментар

  • Връзка на коментара krokodil Неделя, 05 Януари 2014 09:44 публикуван от krokodil

    Агов, ти май изкара чичо Иван за Ангел - хранител на демокрацията у нас! Хайде, разбираме те, защото ти беше прекалено дълго време на хранилката му. Спри да даваш съвети и примери от командното управление на СДС.

Влезте, за да коментирате