Яне Янев: От 200 до 400 хиляди струва депутатско място

Неделя, 05 Януари 2014 10:46 Публикувана в У нас Прочетена 1156 пъти

От 200 до 400 хиляди струва депутатско място, заяви лидерът на РЗС Яне Янев по бТВ, който разгроми наред всички власти – законодателната, изпълнителната, съдебната и медийната . Такива народни представители има във всички парламентарни групи без изключение. Янев даде за пример двамата напуснали ГЕРБ. Те нямат собствена воля, добави той. Моята група в предишния парламент  се разпадна, защото депутатите бяха купени.


Янев определи правителството като организирана престъпна група, като се позова на мисълта на големия български конституционалист Живко Сталев: „Правова държава без справедливост е организирана престъпна група”. Янев заяви, че назначенията в министерствата са непрозрачни, а правителството взема заеми, за да се задържи колкото се може по-дълго време на власт. Неговият кошмар бил тройната коалиция. Той отказа да назове името на човек от БСП, който е завел срещу него пет дела, но го описа като „дългия инкасатор” (прозвище, дадено на Румен Овчаров). Той според Яне заявил на всеослушание в адвокатска кантора, че може да нареди на всеки съдия да гледа дадено дело. 


Янев определи България като „Абсурдистан” в областта на медиите и свободата на словото. Той посъветва Бойко Борисов да съди Мишо Шамара за клевети и обиди, като го окачестви като вързано на каишка насъскано куче, което лае в определена посока. 

 

Лидерът на РЗС твърди, че в момента ДПС клонира различни политически формирования, както на времето правеше БСП.

 

Той обобщи, че макар да има още много компрометираща информация, не може да назовава имена и факти, защото народът не му е дал право да ги громи от парламентарната трибуна. По повод наследника си Волен Сидеров, настоящ председател на комисията по корупция, Янев каза, че е несериозно един лидер на партия да твърди, че го издържат богати приятели, както Сидеров оправда приходите си миналата седмица. Ако НАП започне проверка, той задължително трябва да посочи кои са те. 

Последно променена в Неделя, 05 Януари 2014 10:55
Светломира Димитрова

Светломира Димитрова е дългогодишна журналистка в пресата, радиото и телевизията, която още в трудните месеци около 10 ноември сътрудничи на Радио “Свободна Европа” и на българската секция на Би Би Си, където продължава да работи до 2001 година.
Тя първа нарече БСП “столетницата”, но не е правила компромиси с нито една от останалите партии на власт. Изявява своята позиция в анализите си на страниците вестник „Демокрация”, “Дневник” и „Свободен народ”.
Завършила е френска филология в Софийския университет „Св. Климент Охридски”. Специализирала е в Париж, Лил и Висбаден.

1 коментар

  • Връзка на коментара наблюдателен Неделя, 05 Януари 2014 18:18 публикуван от наблюдателен

    И Янето, и Бареков са генномодифицирани псевдополитици, както казват Раннобудните. Само парите на Цветан Василев са причината да ги има по медиите. Ако сайтът ви не получава някакви субсидии от банкера, не разбирам, защо им правите ПиАр.

Влезте, за да коментирате