Надежда Нейнски: Рано ми е да се пенсионирам от политиката

Понеделник, 06 Януари 2014 10:35 Публикувана в У нас Прочетена 1112 пъти

Надежда Нейнски остава в политиката и няма да влезе в листата на ГЕРБ за евроизборите. Това обяви самата тя по ТВ7, като опроверга слуховете в политическото пространство. Нейнски каза, че съпругът й я подкрепя и политиката е единственото, с което тя може да се занимава. "Рано ми е да се пенсионирам, а и нищо не разбирам от бизнес", заяви Нейнски.

Листите за евродепутати не са причина за отделянето на "Синьо единство" от Реформаторския блок. Преговорите между нея и Реформаторите приключили още преди да бъде разгледана темата за евроизборите."Синьо единство" са заявили желание за участие в Реформаторския блок с идеята да се създаде единна политическа формация, а не коалиция, която дава възможност за вътрешни договорки и разделения. По думите на Нейнски обаче това така и не се е получило.

 

Партиите в Реформаторкия блок отказаха да сдадат суверинитета си и да заговорят с един глас. Структурата на блока се запази на базата на квоти, вътрешни игри и спорове кой е по-голям.Надежда Нейнски заяви още, че поведението на Меглена Кунева във формацията не е изненада, изненада е това на Радан Кънев. Все пак той носи паметта на една формация, която е била в управлението, направила е реформи в страната. Изненадващо е според Нейнски да се откаже от тази памет за сметка на другата. В момента в коалицията връх е взела либералната тенденция, а Нейнски се самоопредели като радетел и продължител на консервативната, която е призвана да прави реформи. Самата тя е участвала в такова правителство.


Десницата в момента е призвана да бъде алтернатива в статуквото и не може да се консолидира. „Има два различни прочита и трябвало да се разбера как се е стигнало до тук каза тя, но за съжаление прочитът не се състоя”. Тя очаква да бъдат решени действията на „Синьо единство" и пътят, който те ще поеме, в края на януари. 

 

 

Последно променена в Понеделник, 06 Януари 2014 16:50
Светломира Димитрова

Светломира Димитрова е дългогодишна журналистка в пресата, радиото и телевизията, която още в трудните месеци около 10 ноември сътрудничи на Радио “Свободна Европа” и на българската секция на Би Би Си, където продължава да работи до 2001 година.
Тя първа нарече БСП “столетницата”, но не е правила компромиси с нито една от останалите партии на власт. Изявява своята позиция в анализите си на страниците вестник „Демокрация”, “Дневник” и „Свободен народ”.
Завършила е френска филология в Софийския университет „Св. Климент Охридски”. Специализирала е в Париж, Лил и Висбаден.

Влезте, за да коментирате