Заловиха заподозрян за убитото момиче от Белоградец

Понеделник, 06 Януари 2014 19:07 Публикувана в У нас Прочетена 1383 пъти

Мъжът, издирван за убийството на Хюлия Маджар, е бил задържан в чужбина, съобщи бТВ. По непотвърдени данни заподзреният Иван, приятел на момичето, е избягал с автомобил на 4 януари в страна от Европейския съюз, като най-вероятно става въпрос за Румъния. 24 удара с нож са отнели живота й. Днес следобед Хюлия бе погребана по мюсюлмански обичай в родното си село Белоградец. 

Преди това бе лансирана версията за 300 000 лева откуп, който поискали от бащата на Хюлия Маджар похитители, отвлекли 24-годишната красавица. Студентката от Варненския свободен университет по всяка вероятност е била отвлечена и впоследствие умъртвена. 


След празнуването през новогодишната нощ в бившата сграда на ТКЗС-то в Белоградец, където заможното семейство Маджар държи механа, Хюлия продължила партито и на следващия ден заедно със своя компания. Към 20 часа тя получила обаждане и казала на майка си и баща си, че ще се бави не повече от половин час. Като не се върнала обаче, към 23 часа родителите й позвънили и тя казала, че е заедно със своя приятел от детинство – Иван, за който се говори, че бил боксьор и особено проблемна натура. Това бил и последният разговор на Хюлия с нейните близки. 
В 10 часа сутринта на 2 януари, бащата на момичето Назми, който е един от най-крупните бизнесмени в района и се занимава с агробизнес, животновъдство и държи местната фурна и хлебопроизводство, получил смразяващо кръвта обаждане: „Искаме 300 000 лева до 3 часа следобед иначе няма да си видите дъщерята жива!”. Бащата онемял, но успял да каже, че няма как за толкова кратко време да намери такава голяма сума. Въпреки указанията на похитителите, отвлекли Хюлия, да не казва на никого за искания откуп, Назми не издържал и отишъл в полицията. Разследващите моментално се заели със случая и започнали оперативни издирвателни действия. 


Междувременно бащата получил два СМС-а от същия номер, от който му се обадили похитителите, като в единият се казвало, че трябва да се качи във влак, но не се конкретизирало в кой. А в другия – че трябва да остави сумата за откупа на жп релсите, но също не било уточнено точно място. Полицията вече се била задействала и проверила номера на картата, като се оказала, че тя се води на името на човек от Благоевград. Когато го разпитали криминалистите, той останал като гръмнат и казал, че закрил този номер от половин година.

 

Тялото на младата жена беше намерено край магистрала "Хемус", близо до Девня. 24-годишното момиче е открито на 4 януари следобед от случайни граждани.  

 

Редактор: Светломира Димитрова.

Последно променена в Понеделник, 06 Януари 2014 19:24
Влезте, за да коментирате