Сидеров започна кампанията си с щурм на Варненското летище (допълнена)

Вторник, 07 Януари 2014 06:29 Публикувана в У нас Прочетена 1287 пъти

На летище Варна между Волен Сидеров, който е бил там със свои приближени, е възникнал конфликт с други лица, съобщи БГНЕС. От летището потвърдиха за инцидента, но отказаха подробности. Очаква се лидерът на „Атака” да присъства днес на митинг в 12.00 ч срещу областния управител на Варна. Той е организиран по повод спряното от областния управител на Варна решение за смяна на 115 турски наименования на местности.

Сидеров се възползва от създалата се ситуация, за да се обърне срещу БСП и ДПС, след като държеше „златната акция” на кворума в парламента, но с напускането на двама депутати от ГЕРБ я загуби. Това вероятно поставя началото на кампанията за евроизборите. Преди три дни "Атака" поиска оставките на назначените от БСП и ДПС областен и зам.-областен управител на Варненска област - Иван Великов и Мерткан Ибрямов (ДПС), който няма нищо общо с решението на Великов. Двамата трябва да подадат оставки "заради връщането на общинската сесия на общински съвет - Варна, от 13-14 декември 2013 г., съобщиха от партията. По този начин областната управа фактически отказва да преименува 215 местности, които да си върнат българските имена, както и да приеме намалението на данъчните ставки за моторни превозни средства и такса "смет". 


През 2010 г. лидерът на партия „Атака” Волен Сидеров беше арестуван на летището във Франкфурт заради скандал на борда на самолет на авиокомпания „Луфтханза”. Тогава Сидеров показа дипломатическия си паспорт и беше освободен. Първоначално той отричаше за случая, но по-късно се извини официално за поведението си. От пресслужбата на полицията във Франкфурт тогава информираха, че Сидеров е бил пиян, вдигнал скандал и обидил на расистка основа екипажа на самолета. 

 

volen-1-642x336 

Снимка: NOрешарски. Според фейсбук страницата скандалът е възникнал по време на извозването от самолета до терминала между Сидеров и жена, която пътник се опитал да защити. Мъжът го обидил, като му казал "простак". Стигнало се е до ръкопашен бой, след което се намесила полиция, но до арести не се е стигнало. Пътникът е успял да заснеме напускащата летището група на "Атака", макар снимката да е с лошо качество. Журналистка от Варна разказа, че мъжът е на около 30-години. Срещу него са застанали шестимата от групата на Сидеров, а накрая те подали жалба срещу него. Според агенция Блиц Сидеров е бил пуснат от полицаите заради депутатския му имунитет.

 

Редактор: Светломира Димитрова.

Последно променена в Вторник, 07 Януари 2014 07:22

1 коментар

  • Връзка на коментара БЪЛГАРИН Вторник, 07 Януари 2014 13:43 публикуван от БЪЛГАРИН

    Болен Сидеров редовно налита на бой. Какво се прави на ни лук ял, ни лук мирисал. Ае приказките да ги разказва на някой друг. Нито му е първият случай, нито ще му е последният. Да намали алкохола, че ще му изяде главата!

Влезте, за да коментирате