Цацаров е на ход за имунитета на Сидеров, набил полицай

Вторник, 07 Януари 2014 12:39 Публикувана в У нас Прочетена 2677 пъти

Ако прокурорът от Софийска градска прокуратура сподели заключението на районния прокурор на Варна, че има основание за снемане на имунитета на народен представител, той отправя предложение към главния прокурор, който от свое страна отправя предложение до Народното събрание по повод скандала на летище „Варна”. В него са участвали Волен Сидеров, Деница Гаджева, Десислав Чуколов и други народни представители от „Атака”. Това каза на брифинг Румяна Арнаудова, говорител на главния прокурор, предаде Агенция „Фокус”. Арнаудова не може да каже колко народни представители са участвали в инцидента. „Има показания, че Волен Сидеров е нанесъл телесна повреда”, добави Арнаудова. 

Арнаудова обясни, че в самолета е имало словесна атака между депутати и пасажери. На летището полицай се опитва да предотврати спречкване. Двама са пострадалите - Димитър Бахнев и полицай Костадин Колев.  Колев има травматичен отток в областта на лявата скула, а Бахнев – на долния клепач на дясното око. „Разпитваме тези, които са на разположение на разследващите органи. Сидеров не е разпитан до този момент, както никой друг депутат от „Атака”, допълни Арнаудова. Според нея, е предотвратена по-нататъшна разправа, т.е. полицаят си е свършил работата. 

Сидеров се е заял с представителка на френското посолство в София, която е пътувала заедно с друга жена, българка, на 11-ти ред в самолета. След като е била нападната от атакиста, чужденката поискала съдействие от старшата стюардеса на полета на "България еър", която е преместила чужденката отпред, в бизнес класата, за да е по-далеч от Сидеров. Това е отприщило допълнително гнева на политика, който е скочил срещу стюардесата, поискал е документите на нея и на французойката. 

 

Според очевидци повечето от пътниците са реагирали гневно на поведението на депутата. Сред тях е бил и Димитър Бахнев, който нарекъл Сидеров "простак" в автобусчето, което отвежда пасажерите от аероплана до сградата на терминала. Тогава Сидеров и свитата му скочила на Бахнев и шофьорът на автобуса натиснал паник бутона, призоваващ органите на гранична полиция.

 

Редактор: Светломира Димитрова.

Последно променена в Вторник, 07 Януари 2014 12:46
Влезте, за да коментирате