Реформаторите подават ръка на десните формации за оставка на кабинета

Вторник, 07 Януари 2014 14:01 Публикувана в У нас Прочетена 1346 пъти

Реформаторите ще поканят всички десни партии и други формации, които са за оставката на правителството и предсрочни парламентарни избори в едно с евровота през май тази година. Официални покани за срещата ще бъдат изпратени утре. Идеята е тя да се състои до края на месеца, тъй като след това десните влизат в кампания за евроизборите. "Всеки, който смята, че сегашната власт управлява под мотото "Примирете се!", е добре дошъл на преговорите за оставка и предсрочен вот", категоричен бе Петър Москов от ДСБ. Той добави в това число и новоучреденото дясно движение "22 септември". Покана няма да бъде пращана до НДСВ, тъй като жълтите ясно показали, че за тях не е приоритет оставката на кабинета "Орешарски".

Москов преповтори целите на десните за тази година и излизане на страната от кризата, които те изразиха месец преди Нова година. Сред тях са разпускане на Народното събрание и насрочване на нови избори не по-късно от европейските избори през месец май 2014 година, назначаване на служебен кабинет за година и половина, постигане на съгласие в 43-тия парламент за програма за спешни мерки за излизане от кризата, обществен дебат за промени в Конституцията и националните приоритети на България, който да положи основите на Трета българска република и да завърши с решение за свикване на Велико Народно Събрание.

 

Реформаторите съобщиха, че в Изпълнителния съвет на формацията ще влязат 21 души, шест от които ще са гражданска квота и с правото да блокират решения. Прироритет е на евроизборите десните да имат 4 евродепутати, за които са им необходими 450 000 гласа. 

 

Редактор: Светломира Димитрова.

Влезте, за да коментирате