Шпигел: Съмнителен договор на Европарламента с жената на Станишев

Вторник, 07 Януари 2014 14:42 Публикувана в У нас Прочетена 1243 пъти

Германска евродепутатка е поискала проверка на договор между Европейския парламент (ЕП) и ПР-фирмата на съпругата на лидера на ПЕС Сергей Станишев, съобщава германското списание „Шпигел“. Новината е публикувана в хартиеното издание на последния брой на „Шпигел“ за 2013 г. под заглавие „Съмнителен ПР-договор“. „Председателят на Европейския парламент Мартин Шулц има проблем: евродепутатката Инге Гресле, член на комисията по бюджетен контрол, разкритикува лекомисленото харчене на пари за комуникация. Това включва и 60 хиляди евро за ПР-фирмата на съпругата на българския политик Сергей Станишев“, пише изданието. Парите били за финансиране на дейности по връзки с обществеността във връзка с изборите за Европейски парламент, съобщи порталът dir.bg.

Изданието припомня, че Станишев е лидер на Партията на европейските социалисти, която издигна Мартин Шулц за председател на парламента. „Това мирише на фаворизиране и ще поискаме проверка“, е казала Инге Гресле, избрана от листата на Християндемократическия съюз.

„Шпигел“ добавя още, че комуникационният отдел на ЕП не вижда конфликт на интереси в това и не знаели за връзката между Сергей Станишев и Моника Йосифова.Още в края на октомври „Биволъ“ публикува документи, че фирмата на Йосифова изпълнява проект с финансиране на Европейския парламент и че вече има извършени плащания по него.
Сергей Станишев и Моника Йосифова са семейство от 19 май 2013 г., но живеят заедно от няколко години. Първото им дете – Дария, се роди на 1 май 2011 г.


Мартин Шулц е председател на ЕП от януари 2011 г., а наскоро лидерът на ПИС Станишев лично  го номинира и за следващ председател на Европейската комисия.

 

Редактор: Светломира Димитрова.

Последно променена в Вторник, 07 Януари 2014 15:09
Влезте, за да коментирате