Бивш атакист: Сидеров докара тройната коалиция

Петък, 10 Януари 2014 09:14 Публикувана в У нас Прочетена 1099 пъти

Бившият депутат от групата на "Атака" в 40-ото Народно събрание Йордан Величков заяви, че Волен Сидеров е влязъл в договорка с НДСВ и така е попречил за създаването на кабинет, а впоследствие е формирана тройната коалиция, включваща партията на Симеон Сакскобургготски.

Величков, който е един от учредителите на "Атака", а сега председател на съюз "Защита" разказа пред ТВ7 как партията на Сидеров е била инициирана. В основата са били той и националистът Минчо Минчев. Сред съмишлениците им са били Петър Берон и Волен Сидеров, който към оня момент се държал нормално. Когато решили да регистрират партията, Берон посочил Волен Сидеров, като всички го подкрепили, тъй като лидерът на "Атака" бил станал популярен с предаването си по телевизия СКАТ. 

Когато влезли в парламента, Сидеров водил разговори с НДСВ, след което притиснал хората си да не гласуват за първия кабинет, в резултат на което се появи тройната коалиция.Величков не гласувал за нейното правителство и възмутен, напуснал групата, превръщайки се в независим. След него един по един я напуснаха още десетима.

Светломира Димитрова

Светломира Димитрова е дългогодишна журналистка в пресата, радиото и телевизията, която още в трудните месеци около 10 ноември сътрудничи на Радио “Свободна Европа” и на българската секция на Би Би Си, където продължава да работи до 2001 година.
Тя първа нарече БСП “столетницата”, но не е правила компромиси с нито една от останалите партии на власт. Изявява своята позиция в анализите си на страниците вестник „Демокрация”, “Дневник” и „Свободен народ”.
Завършила е френска филология в Софийския университет „Св. Климент Охридски”. Специализирала е в Париж, Лил и Висбаден.

Влезте, за да коментирате