Първанов реанимира АБВ, скочи срещу Сидеров

Петък, 10 Януари 2014 13:35 Публикувана в У нас Прочетена 1567 пъти

Георги Първанов направи първа официална крачка срещу БСП. Първанов, Ивайло Калфин и Румен Петков са провели секретна среща с  в тесен кръг в офисите над зала 6 в НДК днес преди обед. Освен тримата, на срещата са присъствали бивши кметове от БСП, областни председатели на партията, както и министър от Тройната коалиция. Целта на мероприятието е подреждане на алтернативна листа за предстоящите избори за европарламент, която да разцепи отвътре БСП. Той реанимира т.нар. гражданска инициатива АБВ и с декларация,  подписана от присъствалите на среща Ивайло Калфин и проф. Борислав Борисов, разкритикува ръководството на червената партия за изчаквателната позиция по случая "Волен Сидеров". Ето текста на декларацията: 

ДЕКЛАРАЦИЯ ОТ ИМЕТО НА НАЦИОНАЛНА ГРАЖДАНСКА ИНИЦИАТИВА „АБВ“ПО ПОВОД ДЕЙСТВИЯТА НА ВОЛЕН СИДЕРОВ И ГРУПА ДЕПУТАТИ ОТ ПП “АТАКА“


С настоящата декларация ние от Национална гражданска инициатива „АБВ“ осъждаме остро действията на лидера на ПП „Атака“ Волен Сидеров и група депутати от същата партия. Смятаме, че подобно поведение е недопустимо и не бива да бъде толерирано в едно демократично общество.


Посегателството срещу български граждани, срещу длъжностни лица, служители на реда – български полицаи и накърняване достойнството на служител на френската дипломатическа служба в България от страна на български народни представители е недопустимо и води до сериозно уронване на престижа на институциите, както и авторитета на нашата държава в международен план. Оценяваме позитивно позицията и действията на главния прокурор г-н Сотир Цацаров и усилията му да потърси отговорност от г-н Сидеров и неговите колеги от ПП „Атака“. Тези действия следва да получат институционална, политическа, обществена и морална подкрепа. 


Отказът на етичната комисия в 42 –то Народно събрание да разгледа случая „Сидеров“ е тежък удар върху българския парламентаризъм и задълбочава впечатлението в обществото за перманентната безнаказаност на българските политици и хроничното неносене на отговорност за неадекватните им постъпки.


В сегашната ситуация е недопустима неясната реакция от страна на партията – мандатоносител БСП и подкрепящата правителството партия – ДПС.


Волен Сидеров и представители на ПП „Атака“ не за първи първи път демонстрират поведение, което е в груб разрез с етичните норми на поведение в нашето общество и европейската общност. Обезпокоени сме от факта, че години наред подобно поведение остава безнаказано и, за наше огромно съжаление, толерирано от основните политически играчи и институциите, които би трябвало да имат адекватно отношение.


Очакваме народните представители от 42-то Народно събрание да проявят гражданска съвест и с действията си да помогнат на българската прокуратура да доведе разследването на този срамен за България случай до край. 


Смятаме, че това е изключително важно и е крайно време след този случай и неговото разследване от прокуратурата и българския съд да се приключи категорично с практиката един депутатски имунитет „да струва“ повече от достойнството един български гражданин и доброто име на българските институции и на нашата държава.


ЗА НАЦИОНАЛНА ГРАЖДАНСКА ИНИЦИАТИВА

Георги Първанов /президент на РБ 2002-2012/

Ивайло Калфин 

Проф. Борислав Борисов

 

Редактор: Светломира Димитрова.

Последно променена в Петък, 10 Януари 2014 13:42

2 коментара

  • Връзка на коментара Съби с големите зъби Петък, 10 Януари 2014 17:10 публикуван от Съби с големите зъби

    Нямам нищо против, особено ако горепосочените успеят да разкарат "долно представилите се" безочливи мекерета!!!

  • Връзка на коментара Соня Петък, 10 Януари 2014 14:37 публикуван от Соня

    За да се върнат във властта някои хоар са готови на всичко - включително и да тръгнат срещу собствената си партия. Горепосочените ренегати изразяват готовност да се коалират и с проваления ГЕРБ, само и само да се наместят отново под светлината на прожекторите в бгт политиката.

Влезте, за да коментирате