Радан Кънев: Нейнски остана в 1999 година, симпатията на Борисов към Първанов ни тревожи

Понеделник, 13 Януари 2014 08:41 Публикувана в У нас Прочетена 1234 пъти

Надежда Нейнски е останала в миналото. „Има хора, които са платили много висока лична цена и тези хора са много уважавани от мен. Нейнски е една от тях, но се оказахме на различен терен с нея", заяви лидерът на ДСБ Радан Кънев и на няколко пъти подчерта, че тя е останала в 1999 година. Меглена Кунева не била такъм човек.

Той се разграничи от ГЕРБ заради изказаното от Бойко Борисов мнение, че вижда Георги Първанов като свой партньор. „Виждаше се промяна в ГЕРБ, но знакът на симпатия към Георги Първанов е нещо, което трябва да тормози всеки десен симпатизант на партията", каза в „Тази сутрин" по bTV Кънев.Той добави, че в края февруари, началото на март е последният шанс на правителството да прояви разум и да се оттегли. „Никой не може да го свали, но изборът е в ръцете на БСП и ДПС".„Смятам, че Реформаторският блок трябва да изпрати в Брюксел човек, който е познат, а не ново лице. Меглена Кунева е такъв човек, тъй като там трябва да се поставят много остри и важни въпроси, което не ни позволява да изпращаме хора, които тепърва ще се ориентират по коридорите на Европарламента, тъй като те са доста дълги", добави Кънев.


„Бедността се дължи на липсата на доверие и липса на законност. Няма особено значение кой точно ще е мандатоносител. Вероятно е ние да сме, тъй като останалите политически сили искат мандат от 4 години, а ако отидем на предварителни избори ние ще имаме около година и половина", заяви Радан Кънев по повод заявеното намерение да управляват 18 месеца, през които да направят реформи, а след това да предадат властта. Реформаторския блок ще представи по дати какви реформи ще направи. "Това не е фантастика, ние работим с най-добрите експерти в България. Ще обясним всичките си идеи в страната", категоричен е лидерът на ДСБ. 

Последно променена в Понеделник, 13 Януари 2014 09:19
Светломира Димитрова

Светломира Димитрова е дългогодишна журналистка в пресата, радиото и телевизията, която още в трудните месеци около 10 ноември сътрудничи на Радио “Свободна Европа” и на българската секция на Би Би Си, където продължава да работи до 2001 година.
Тя първа нарече БСП “столетницата”, но не е правила компромиси с нито една от останалите партии на власт. Изявява своята позиция в анализите си на страниците вестник „Демокрация”, “Дневник” и „Свободен народ”.
Завършила е френска филология в Софийския университет „Св. Климент Охридски”. Специализирала е в Париж, Лил и Висбаден.

Влезте, за да коментирате