Бисер Петното следва примера на Пеевски - полицията го закриля

Сряда, 15 Януари 2014 08:48 Публикувана в У нас Прочетена 1243 пъти

Бисер Миланов, по-известен като Петното, последва примера на Делян Пеевски, като се обади в полицията, след като екип на bTV го потърси за коментар. „Имаме проблем с някакви журналисти. Нахълтали са в един имот и снимат", казал им той. Един след друг, два полицейски екипа се отзовали на сигнала на Миланов. Около 19 ч снощи собственичката на имота, за който Петното не плащал наем,  Анжелика Шварц, и екипът били отведени в полицията. При това джипът на Миланов е пуснат да се движи свободно, а екипът - конвоиран до районното от ескорт. "Ние - за да дадем сведения за случилото се, а Миланов - да подаде жалба срещу нас", съобщи репортер на медията.

Поводът за срамната случка е това, че собственичката на къщата, дадена под наем, се оплакала на телевизията от неизрядни наематели. През лятото на миналата година Анжелика Шварц сключила договор с Йордан Бонев, без да знае, че той е председател на движението на Миланов - „Свобода". Контактите със собствениците поел Миланов. След два платени наема заявил, че има финансови трудности.

 

"В един момент му казах, че имам нужда от тези пари и ще го дам под наем на други. Той ми каза, че ще съжалявам", разказва жената. Анжелика твърди, че заради заплахи през последните месеци тя и семейството й живеят в чужбина. Не казал какво точно ще им се случи, но й наредил да не се прибира, "защото може да остана тук завинаги. Да внимавам за семейството си. И „случки, които ще се случат" - това е любимият им израз”.

Петното размахал цигара пред лицето на репортера на bTV, след като екипът отишъл на място да провери сигнала. Той се обърнал към журналиста с думите: "Mахни го този микрофон" и „Aбе, ти ли ще ми кажеш къде да ходя."Нямам нищо общо с госпожицата, аз съм на гости съм тук." Това заяви в крайна сметка Петното пред екипа на bTV от окупираната от него и още 15 души къща на Анжелика Шварц. След като подал оплакване, Миланов и хората му са били освободени.

 

Преди дни френско-германската телевизия ARTE излъчи репортаж, от който ставаше ясно, че МВР вероятно е предупредило медийния магнат и депутат от ДПС Делян Пеевски за журналистическо разследване за имотите му. Екипът е бил проверяван от частна охрана и от полицията, а впоследствие операторът, който работи за българска телевизия, е получил заплахи да изтрие заснетите кадри.

 

Редактор: Светломира Димитрова.

Последно променена в Сряда, 15 Януари 2014 10:46
Влезте, за да коментирате