Мая Манолова низвергнала лицето на контрапротеста

Сряда, 15 Януари 2014 16:18 Публикувана в У нас Прочетена 1294 пъти

Известната контрапротестираща Нина Гергова е отзована от редиците на защитниците на кабинета, заяви по бТВ привърженик на Орешарски, който редовно присъства на контрапротестите. Според него Нина Гергова е отзована от Мая Манолова, тъй като се разбрало, че е провокаторка.  

Неговите твърдения бяха оспорени от един от организаторите на контрапротестите, който каза, че това не е истина. Гергова обаче, за която през последните дни се разбра, че е била сред активно протестиращите, не присъстваше на митинга пред Народното събрание в защита на Орешарски днес.  Самата Гергова също призна пред медиата, че през май е участвал в протест срещу властта. Тя обаче обясни, че след това си е променила мнението, защото правителството си взема поука и се вслушва в мнението на хората. Става въпрос за протест от 28 май, когато около 200 души блокираха за кратко движението в София заради назначението на Калин Тихолов за министър на инвестиционното проектиране. Заради недоволството срещу него и връзката му с „Дюнигейт" обаче впоследствие той беше сменен на поста от Иван Данов. Тя udpd, че не се срамува. Тогава смятала, че кабинета нямало да работи за хората. „Излязохме заради един министър и той бързо беше сменен", обясни тя.


Два автобуса с контрапротестиращи от Криводол бяха докарани пред загражденията до главния вход на храм-паметника "Александър Невски" в София около 9:30 тази сутрин, съобщи Offnews.След пристигането на екип от bTV контрапротестиращите, главно от ромски произход, бързо се разпръснаха при опита на журналистите да разговарят с тях. Телевизията съобщи, че основно те се сестоят от безработни. По думите на един от поддръжниците на правителството, който не избяга при вида на камерата, той разбрал за протеста от приятели.Мъжът обаче сподели, че в края на деня очаква "да му се отблагодарят".

Последно променена в Сряда, 15 Януари 2014 16:31
Светломира Димитрова

Светломира Димитрова е дългогодишна журналистка в пресата, радиото и телевизията, която още в трудните месеци около 10 ноември сътрудничи на Радио “Свободна Европа” и на българската секция на Би Би Си, където продължава да работи до 2001 година.
Тя първа нарече БСП “столетницата”, но не е правила компромиси с нито една от останалите партии на власт. Изявява своята позиция в анализите си на страниците вестник „Демокрация”, “Дневник” и „Свободен народ”.
Завършила е френска филология в Софийския университет „Св. Климент Охридски”. Специализирала е в Париж, Лил и Висбаден.

Влезте, за да коментирате