Кабинетът предложи за орден "Стара планина" човек на Цветан Василев и Бойко Борисов

Четвъртък, 16 Януари 2014 08:59 Публикувана в У нас Прочетена 1426 пъти

Кабинетът "Орешарски" предложи при последното си заседание в сряда на президента Росен Плевнелиев да удостои председателя на Българската федерация по самбо и бивш депутат от ГЕРБ Румен Стоилов с орден "Стара планина" - втора степен, заради "изключително големите му заслуги в областта на спорта", съобщиха от пресцентъра на кабинета. Бившият депутат от ГЕРБ от предишния парламент Стоилов е и човекът, който първи привлече Корпоративна търговска банка (КТБ) към спонсорство в спорта.

Партньорството започва още през 2003 г. с поставянето на Стоилов начело на федерацията. Оттогава всяка година банката връчва премии на отличилите се самбисти. По-късно собственикът на КТБ Цветан Василев беше член на управителния съвет на федерацията.В този период са и отличните отношения Стоилов - Бойко Борисов. Първо през 2005 г. тогавашният кмет на София приема делегация на самбисти във връзка с предстоящо голямо първенство. През 2008 г. отново е посетен, този път от Стоилов и Цветан Василев, по повод предстоящо европейско първенство в София.

 

Румен Стоилов се оказа най-заможният народен представител според имотните декларации на хората на висши държавни длъжности за 2011 г .Стоилов заяви, че е обществена тайна, че има много по-богати от него колеги, „особено от опозицията". Той каза, че не се чувства богат. "Във финансов аспект богатството няма граници. Нещата, които иска да свърши човек, не са само във финансова насока", заяви депутатът от ГЕРБ.Румен Стоилов записа като налични собствени средства за 2011 година 880 000 лева.

 

Редактор: Светломира Димитрова.

Влезте, за да коментирате