Лидерът на ДПС обвини ГЕРБ и реформаторите в политическа контрабанда

Местан: Новата коалиция се нарича "Мишо Бирата". Борисов: Старата е "Цанков камък. Радан Кънев: Реформаторите не участват в мафиотските ви схеми и ченгесарски игри
Четвъртък, 16 Януари 2014 11:58 Публикувана в У нас Прочетена 1148 пъти

Реформаторският блок единствен няма връзка нито с Първанов, нито с Пеевски, нито със случая "Мишо Бирата", отговори лидерът на ДСБ Радан Кънев на Лютви Местан. Поводът е, че вчера председателят на ДПС заяви, че пред кабинета „Орешарски” се изправя нова коалиция – на политическата контрабанда, наречена "Мишо Бирата", в която участват ГЕРБ и Реформаторският блок. Местан попита какво правят "т.нар. реформатори" точно при основния герой от разговора за Мишо Бирата. И добави, че от Реформаторския блок са се оголили и след първоначалния им ентусиазъм от първите дни на протеста много бързо избрали по-лесното - да пристанат на Бойко Борисов.

RadanРадан Кънев отговори в профила си във Фейсбук:
"Ув. г-н Местан, Драги Павле (псевдонимът му като агент на ДС е Павел - б.р.), 
Не се поддавайте на паниката. Макар да е разбираемо. Отговорността за подкрепата за колегата Ви Георги (Гоце) Първанов и за миналите, настоящи и бъдещи деяния на неговите обръчи и близки бизнесмени е Ваша. Ваша е и отговорността за избора на Делян Пеевски - за депутат и за председател на ДАНС". 
Лидерът на ДСБ изрежда още подкрепата, която "неговите" (на Пеевски) медии са давали на Първанов и Борисов преди, а на Орешарски - днес. Подчертава и закрилата, която държавата е осигурявала на недекларираните му имоти, както и отговорността за избора и деянията на Христо Бисеров и "неговото изчезване от полезрението на прокуратурата". "РБ не участва в мафиотските ви схеми и ченгесарски игри. РБ е друга бира", заявява още Радан Кънев.


BoykoПо-рано вчера лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов написа също във Фейсбук, че безсилието на БСП и ДПС да решат вътрешните си проблеми явно вади Лютви Местан от равновесие. Борисов му напомни, че преди месец  зам.-председателят на ДПС и на парламента Христо Бисеров бе подведен под съдебна отговорност "за корупция в огромни размери". Борисов добавя още, че твърденията за коалиция между него и Георги Първанов са нелепи и невъзможни и припомня поисканата от ГЕРБ процедура по импийчмънт на президента Първанов през 2010 г.
"Тогава ДПС и БСП не се посвениха да гласуват в негова защита. Явно тогава покойният Мишо Бирата не беше пречка за тяхната подкрепа. Напомням на Местан също, че вторият мандат на Първанов беше осигурен точно с подкрепата на ДПС", обяснява лидерът на ГЕРБ. И продължава: "За да няма спекулации, напомням, че винаги съм признавал лидера на ДПС Ахмед Доган като най-успешният политик, имайки предвид най-много пъти мандатоносител. Бях от първите, които поздравиха Станишев при избирането му за президент на ПЕС. Но това не значи, че има коалиция между хидроинженерството и Хохегер или източването на стотици хиляди евра от Бисеров", коментира Борисов.

Последно променена в Четвъртък, 16 Януари 2014 12:06
Светломира Димитрова

Светломира Димитрова е дългогодишна журналистка в пресата, радиото и телевизията, която още в трудните месеци около 10 ноември сътрудничи на Радио “Свободна Европа” и на българската секция на Би Би Си, където продължава да работи до 2001 година.
Тя първа нарече БСП “столетницата”, но не е правила компромиси с нито една от останалите партии на власт. Изявява своята позиция в анализите си на страниците вестник „Демокрация”, “Дневник” и „Свободен народ”.
Завършила е френска филология в Софийския университет „Св. Климент Охридски”. Специализирала е в Париж, Лил и Висбаден.

1 коментар

 • Връзка на коментара STEFAN D-R D TCHOLAKOV -SVERIGE Четвъртък, 16 Януари 2014 18:32 публикуван от STEFAN D-R D TCHOLAKOV -SVERIGE

  ДА ПОДКРЕПИМ ОКТАЙ ЕНИМЕХМЕДОВ, НА КОЙТО МУ ПPАВЯТ ПРЕСТЪПНИ ПОСТАНОВКИ В ЗАТВОРА ОСВЕН, ЧЕ РАЗТАКАВАТ ДЕЛОТО СРЕЩУ НЕГО. ИНИЦИАТИВАТA СЕ ОТКРИВА ДНЕС И ТЯ Е :
  -
  -
  http://www.stefan-tcholakov.com/index.php?year=2014&id=9751&p=statiibg&title=%C4%C0+%CF%CE%C4%CA%D0%C5%CF%C8%CC+%CE%CA%D2%C0%C9+%C5%CD%C8%CC%C5%D5%CC%C5%C4%CE%C2%2C+%CD%C0+%CA%CE%C9%D2%CE+%CC%D3+%CFP%C0%C2%DF%D2+%CF%D0%C5%D1%D2%DA%CF%CD%C8+%CF%CE%D1%D2%C0%CD%CE%C2%CA%C8+%C2+%C7%C0%D2%C2%CE%D0%C0+%CE%D1%C2%C5%CD%2C+%D7%C5+%D0%C0%C7%D2%C0%CA%C0%C2%C0%D2+%C4%C5%CB%CE%D2%CE+%D1%D0%C5%D9%D3+%CD%C5%C3%CE.+%C8%CD%C8%D6%C8%C0%D2%C8%C2%C0%D2A+%D1%C5+%CE%D2%CA%D0%C8%C2%C0+%C4%CD%C5%D1+%C8+%D2%DF+%C5+%3A
  -
  -
  STEFAN D-R D TCHOLAKOV
  SVERIGE

Влезте, за да коментирате