Печат на тази страница

Въпрос към Първанов: КОЙ посочи Станишев?

Събота, 18 Януари 2014 13:30 Публикувана в У нас Прочетена 1004 пъти
Оценете
(1 глас)

"Георги Първанов повдигна интересен въпрос кой подсигурява медийния чадър над Сергей Станишев. Аз питам кой го предложи за председател на БСП", зададе въпроса от своя страна към Първанов конституционалистът проф.Георги Близнашки по Нова телевизия.

 „Не случайно се оттеглих от Националния съвет на БСП, за да не взема страна в подобни ситуации. Между Първанов и Станишев ще се води свиреп сблъсък. А Станишев и Калфин да обяснят за начина, по който правиха заменките. Защото Калфин ги докладваше на Станишев”, заяви Близнашки.(по времето на тройната коалиция, когато Станишев бе премиер, а Калфин министър на външните работи и вицепремиер по икономическите въпроси.) Проф. Близнашки отрече да е в щаба на Първанов и подчерта, че не е разговарял с него от 10 години. 

 

Според комуниста Костадин Чакъров Станишев е избран за лидер на БСП, за да спаси партията от разцепление, но той не се е справил с мисията си. „Станишев, за да управлява, направи свои хугеноти ДПС. Ако ги няма ДПС, те ще бъдат издухани за 2 часа”, смята Чакъров.Първанов няма никакви кадрови претенции. Има шансове да спечели евроизборите.  Още не съм решил дали да подкрепя АБВ". И Първанов, и Станишев са еднотипни политици.

 

Най- добре е да се отиде на избори 2 в 1, смята Близнашкии.Протестът не трябва да бъде осмиван.Това, което направиха Ранобудните студенти, е вик на българското общество. 

Последно променена в Събота, 18 Януари 2014 13:37
Светломира Димитрова

Светломира Димитрова е дългогодишна журналистка в пресата, радиото и телевизията, която още в трудните месеци около 10 ноември сътрудничи на Радио “Свободна Европа” и на българската секция на Би Би Си, където продължава да работи до 2001 година.
Тя първа нарече БСП “столетницата”, но не е правила компромиси с нито една от останалите партии на власт. Изявява своята позиция в анализите си на страниците вестник „Демокрация”, “Дневник” и „Свободен народ”.
Завършила е френска филология в Софийския университет „Св. Климент Охридски”. Специализирала е в Париж, Лил и Висбаден.

Влезте, за да коментирате