Влак дерайлира. Министърът: Това е терористичен акт

Събота, 18 Януари 2014 14:24 Публикувана в У нас Прочетена 1850 пъти

Седем празни вагона с локомотива на товарен влак са дерайлирали снощи в междугарието на Яна и Мусачево заради откраднати скрепителни елементи на железния път.Товарният влак е заминал преди три дни за гара „Кремиковци”, с цистерни, пълни с газ. Там е разтоварил, и на връщане, в междугарието Яна и Мусачево, в нощните часове между петък и събота, е дерайлирал влакът, с 18 вагона композиция, като първите седем са се преобърнали.

Инж. Милчо Ламбрев обясни, че поради откраднатите елементи и високата скорост, с която минава влакът, линията се е отделила, както и траверсите, и влакът е дерайлирал. „Хубавото в тази ситуация е, че цистерните не са били пълни, но ако бяха пълни, не се знае какво щеше да се случи", коментира той пред Фокус.


На мястото беше и министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов. Той възприема случилото се като "чист терористичен акт"."За мен това е опит за убийство на двамата машинисти", каза той. По думите му, в момента се налага да се извършва операция по разчистването на влака, която никак не е проста.

 

"Локомотивът е около 120 тона и минимум два крана ще участват в операцията по вдигане на дерайлиралите машини. След това следва разчистване и отново реновиране", посочи той като допълни, че жп кражбите са ежедневие.Министърът е доволен, че поне влакът не е бил пътнически и не е бил пълен с хора, и че цистерните не са били пълни с газ.

 

Редактор: Светломира Димитрова.

Последно променена в Събота, 18 Януари 2014 14:31
Влезте, за да коментирате