Кадиев: БСП да не се цепи - кой ще ни защити от фашизма?

Неделя, 19 Януари 2014 14:00 Публикувана в У нас Прочетена 1318 пъти

„Време е за промяна в БСП и ново ръководство, независимо от резултата на изборите", заяви в предаването „На светло" по Нова телевизия депутатът от левицата Георги Кадиев. БСП ще я има, тя ще бъде реформирана и ще отговаря на истинското си съдържание. Той даде за пример поправките в Наказателния кодекс. От НК сега е изключено наказанието за прояви на фашизъм. Коя друга партия, освен БСП ще защитава и ще иска връщането на санкция за проява на фашизъм?, попита Кадиев. 

Опасното сега е, ако БСП се раздели на “доволни” и “недоволни”. Недоволните искат да си тръгнат и така голямата опасност е БСП да стане “партия на доволните”. Това е вече много опасно за столетницата, обяви по Нова ТВ червеният бунтар Георги Кадиев.Той посочи, че човек си тръгва от едно семейство, когато любовта си е отишла. Според него, ако Първанов и хората му си тръгнат, ако напуснат както направи Татяна Дончева, БСП ще бъде по-слаба, защото недоволните няма да ги има. 


Кадиев смята, че за първи път историята на социалистическата партия лидер от ранга на Първанов е на път да се раздели с БСП. Според него това е опасен прецедент и затова призовава хилядите разочаровани и раздвоени симпатизанти на левицата да не поемат пътя на напускането.


Според него слуховете за Станишев, че се изнася в Брюксел на висок пост, в осигурено лично жилище, са все още мъгляви, защото не е ясно какъв ще е резултатът от евроизборите, дали левите или десните ще управляват Европа. 


Според него дали Станишев ще водач на листа на евроизборите е по-скоро символично, тъй като заради ангажиментите като председател на ПЕС, рядко ще е в България.„Ще има промяна в БСП, тя ще бъде различна партия. Най-лесно е да излезем навън и да направим партия. Каузата е да променим БСП, а националната - да променим България", допълни още той.Кадиев смята, че най-опасното за БСП е, ако партията се разцепи на доволни и недоволни, недоволните напуснат. В отговор на въпрос левият депутат каза, че ще е голяма грешка, ако БСП се обърне към АБВ.„Голяма грешка, ако ние се обърнем да се бием с АБВ. Защото това означава да подарим победата на някой друг", каза Кадиев. „Да речем, че бягаме в два успоредни коридора. Но успоредни, да не се пресичат", уточни той относно отношенията между АБВ и БСП."Противник съм на всякакво изключване, за да не станем като СДС - 50 души безумно влюбени в лидера си, които ги няма никъде", каза левият депутат. Според него Първанов има собствена игра и няма да предприеме съвместни действия с ГЕРБ.

Последно променена в Неделя, 19 Януари 2014 14:08
Светломира Димитрова

Светломира Димитрова е дългогодишна журналистка в пресата, радиото и телевизията, която още в трудните месеци около 10 ноември сътрудничи на Радио “Свободна Европа” и на българската секция на Би Би Си, където продължава да работи до 2001 година.
Тя първа нарече БСП “столетницата”, но не е правила компромиси с нито една от останалите партии на власт. Изявява своята позиция в анализите си на страниците вестник „Демокрация”, “Дневник” и „Свободен народ”.
Завършила е френска филология в Софийския университет „Св. Климент Охридски”. Специализирала е в Париж, Лил и Висбаден.

1 коментар

  • Връзка на коментара alcom4 Неделя, 20 Април 2014 23:53 публикуван от alcom4

    "Drugariu"/??/Kadiev..!Ot "fashizma" shte sepassi na baba Ti ...."VAGINATA".Tja shte ja "prodava"...kato "shtedra durgarka" is pripechelenoto ..shte go "dari" za borbata protiv fashizma ..a che I "kapitalizam"!:):):)Hahahahaha!

Влезте, за да коментирате