Сирийската опозиция: Питайте депутатите колко пари са взели от Асад

Вторник, 21 Януари 2014 10:26 Публикувана в У нас Прочетена 1168 пъти

"Със сигурност това не е „гражданско" посещение, защото гражданин не може да стигне до Асад. Попитайте делегатите от левицата, гостували при Башар Асад, колко пари са взели. Със сигурност са взели голяма сума пари. Разноските им до там са големи - пътни със самолет на 15 души делегация, кола после да ги превози от летището, престоят там ". Това каза пред Нова телевизия Мохамад Ал Бармауи - представител на сирийската опозиция у нас.

„Подигравка е да кажеш, че това е било лично посещение, когато се срещаш с министри. Трябва да си наясно какво искаш да кажеш и как да го направиш", възмути се Мохамад Ал Бармауи.Изказването му бе по повод два видеозаписа от срещите на депутата от левицата Страхил Ангелов с хората на Башар Асад. Според него са направени четири срещи - с премиера, с министъра на социалната политика и министъра на финансите, и в Народното събрание.

 

Мохамад Ал Бармауи преведе в ефир за какво разговаря Ангелов по време на срещите - „надява се да информира България за случващото се в Сирия, извън медийното отразяване на ситуацията там".

 

Вчера лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че лично Станишев е пратил Ангелов в Дамаск.

 

Редактор: Светломира Димитрова.

Последно променена в Вторник, 21 Януари 2014 10:38
Светломира Димитрова

Светломира Димитрова е дългогодишна журналистка в пресата, радиото и телевизията, която още в трудните месеци около 10 ноември сътрудничи на Радио “Свободна Европа” и на българската секция на Би Би Си, където продължава да работи до 2001 година.
Тя първа нарече БСП “столетницата”, но не е правила компромиси с нито една от останалите партии на власт. Изявява своята позиция в анализите си на страниците вестник „Демокрация”, “Дневник” и „Свободен народ”.
Завършила е френска филология в Софийския университет „Св. Климент Охридски”. Специализирала е в Париж, Лил и Висбаден.

Влезте, за да коментирате