Манолова даде ултиматум на Първанов да се откаже от втора листа. Той: Тя беше на учредяването на АБВ

Вторник, 21 Януари 2014 20:44 Публикувана в У нас Прочетена 874 пъти
11 юни 2011 г. Срещата разговор  на АБВ в Кюстендил е водена от депутата от Коалиция за България Мая Манолова, която  неволно нарича  Георги Първанов премиер при представянето му, като допълва, че има опции за бъдещето. Снимка: Дарик. 11 юни 2011 г. Срещата разговор на АБВ в Кюстендил е водена от депутата от Коалиция за България Мая Манолова, която неволно нарича Георги Първанов премиер при представянето му, като допълва, че има опции за бъдещето. Снимка: Дарик.

Ултиматум на Георги Първанов даде Изпълнителното бюро на БСП - до началото на идната седмица да размисли и да се откаже от алтернативната листа за евровота. "Правим го не за голата амбиция, а от отговорност към членовете. Това са очакванията на социалистите и ръководството не може да остане глухо и сляпо за тях", обясни председателят на контролната комисия в БСП Мая Манолова. Като вярващ тя човек можела да нарече това единствено "разкол". В партията има много силна остра реакция, включително от социалистите в Монтана, подчерта зам.-шефът Димитър Дъбов. Този град се смята за един от "бастионите" на Първанов.

Първанов отговори по бТВ: „Нещата загрубяха малко повече. АБВ продължава. Няма да спазваме никакви ултиматуми. Който иска да ме изключва, да дойде в основната ми партийна организация, в Ковачевци. Освен това никой не зная как човек гласува в стаичката. Ние имаме тази свобада".

 

Той припомни, че Мая Манолова е присъствала на учредяването на АБВ. "Чух сутринта политоложката Татяна Буруджиева, която обясни, че ще ме изключват от Националния съвет на БСП заради това, че не съм посетил две заседания. Оставям встрани закачката с лова, това е жълт похват. Но в историята на ХХ век в левицата няма случай някой да е изключен за две непосетени партийни събрания", каза Първанов. Той бе категоричен: „БСП трябва да бъде напусната от онези, които изневериха на ценностите, това е ръководството на партията. Те носят отговорността. Кога ще се решат проблемите с промяната, аз вече нямам пряк интерес, не следя тези процеси. Ние сме свалили доверието си от ръководството на БСП. Изпреварващо сме решили тези въпроси”.

 

Редактор: Светломира Димитрова.

Последно променена в Вторник, 21 Януари 2014 21:02
Влезте, за да коментирате