Сова Харис за евроизборите: Разликата между БСП и ГЕРБ се стопява

Сряда, 22 Януари 2014 07:34 Публикувана в У нас Прочетена 1066 пъти

Пет политически партии ще имат свои представители в новия Европейски парламента, ако изборите бяха днес. Разликата между БСП и ГЕРБ е в рамките на статистическата грешка - 1.1%.Това сочат данните от социологическо проучване на "Сова Харис", публикувани в "Преса". БСП ще спечели седем депутатски места, ГЕРБ ще разполага с едно по-малко - 6, а Движението за права и свободи /ДПС/ ще спечели два мандата.Партията на Николай Бареков "България без цензура" и Реформаторския блок /РБ/ ще имат по един депутат в Европарламента.

Разликата според "Сова Харис" се стопява - проучване от началото на декември 2013 г. сочеше, че БСП ще има 7 депутати, ГЕРБ - 5, ДПС - 3, а "България без цензура" и Реформаторският блок - по 1.

"Европейските избори трябва да решат въпроса с кризата на легитимностКакто управляващите, така и опозицията и протестиращите, ще трябва да приемат резултатите от тях, така че след вота да бъде възможно някой да управлява, заяви вчера политологът Иван Кръстев. Какво значи за правителството да спечели този вот на доверие. За мен това значи партиите, които подкрепят коалицията БСП и ДПС, да спечелят 9 от 17-те места за евровота". 

 

Редактор: Светломира Димитрова.

Влезте, за да коментирате