Ваньо Танов: Има още едно тефтерче на Цар Киро

Сряда, 22 Януари 2014 09:42 Публикувана в У нас Прочетена 979 пъти

Още едно тефтерче на Цар Киро е било намерено от митничари и полицаи и е предадено на прокуратурата  през 2009 година. В него били отразени количествата алкохол, които произвеждал ромският алкохолен бос, каза пред bTV бившият шеф на митниците Ваньо Танов.Той изтъкна, че данните от изникналия вчера тефтер са за времето до 2009 година и той е открит при събитията в Катуница през 2011 година. 

”Още като постъпих на поста в митниците през 2009 година, разпоредих проверка на Цар Киро. Установихме, че притежава алкохолна колона за производство на спиртни напитки”, каза Танов. Тя била конфискувана, оставена на пазене, след което изчезнала. 


Първото тефтерче, където било отразено производство на алкохол, не било прието обаче в прокуратурата като веществено доказателство. Въпросът и с второто не е изчистен. То се намира в службите от 2011 година, смята Танов.


На въпрос известни ли са му имената на митничари, написани в тефтера на Цар Киро, бившият митничар № 1 посочи, че в митниците работят над 3300 митничари и той не познавал всички. 
Самият Цар Киро коментира, че го атакуват, защото имал симпатии към БСП, а не към ГЕРБ. Той отрече тефтерчето, което изтече вчера в медиите - с имена на партии, политици и парични суми, да е негово.

 

Редактор: Светломира Димитрова.

Последно променена в Сряда, 22 Януари 2014 09:55
Влезте, за да коментирате