Сидеров и цялата му група си дадоха имунитета. Той поиска същото за Бойко Борисов и ГЕРБ

Сряда, 22 Януари 2014 11:23 Публикувана в У нас Прочетена 1081 пъти
Снимка: бТВ. Снимка: бТВ.

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров обяви от парламентарната трибуна, че предава декларация, с която се отказва от имунитета си. В знак на подкрепа към председателя си, депутатите от парламентарната група го обградиха и също се отказаха от имунитета си.

"Наблюдавам, че в България всичко е наред, под мъдрото ръководство на това правителство, което осигури дори топло време през януари, всичко е добре - добри нива стандарт на живот, ликвидирахме безработицата, решихме демографския въпрос, чуждите монополи са изгонени, според стъпалните класации сме на първо място човешко щастие. Има само един-единствен проблем, който затормозява развитието на България и междудържавните отношения на България. Напоследък научавам, че заради моя имунитет, който се иска от всички медии, политици, всички възможни общественици, заради моя имунитет, който не съм го дал и не е взет от Народното събрание, нещата в България не вървят. Има една пречка и тази пречка се е прехвърлила и в ЕС. Чувам, че ЕС е пред разпадане, имало опасност да ни изключат от Евросъюза, защото аз си поддържам имунитета", заяви Сидеров.


В този момент на трибуната излязоха депутатите от парламентарната група, а зам.-председателят й Десислав Чуколов обяви по микрофона, че народните представители на "Атака" подават декларации в знак на солидарност към лидера си. Сидеров благодари на своите "другари и съратници" за подкрепата. Отново в саркастичен тон, той призова "най-честната, най-обективната и най-безпристрастната" правораздавателна система да реагира също толкова "реактивно, рефлективно и светкавично" по всички корупционни сигнали, подадени от "Атака".

 

Сидеров се обърна към прокуратурата с искане да вземе и имунитета на Бойко Борисов, за който "Атака" подала сигнал преди няколко месеца: "Дами и господа от прокуратурата, моля ви със същата отзивчивост, рефлекс и бързина да се отнесете към сигнала срещу Бойко Борисов и неговият имунитет също да бъде поискан".


След изказването на Сидеров на трибуната излезе зам.-председателят на ПГ ГЕРБ Цецка Цачева. Тя заяви, че след думите на Сидеров е забравила дали се намира в пленарна зала или в "молитвен дом". Цачева подчерта, че пред депутатите се е разиграла сценка без каквато и да е правна стойност. Тя обясни, че демонстративният отказ от имунитет на ПГ "Атака" няма значение, защото имунитет на останалите депутати не е бил поискан.

 

Редактор: Светломира Димитрова.

Последно променена в Сряда, 22 Януари 2014 11:42
Влезте, за да коментирате