Пернишки сайт натопи Георги Гергов, че уволнява Станишев заради оръжейна афера със Сирия

Сряда, 22 Януари 2014 13:19 Публикувана в У нас Прочетена 2064 пъти

Сайтът  Pernik1 препечата публикация на електронното издание Пловдив-online, в което уличава председателя на областния и градския съвет на БСП в Пловдив Георги Гергов в предателство към Сергей Станишев. Любопитната информация на пловдивското издание гласи, че ПЕС ще отстрани Сергей Станишев от председателското място заради скандала с визитата на депутата от БСП Страхил Ангелов в Сирия, като визитата е проследена и документирана от партньорски служби, а целта била оръжейна доставка за режима на Башар Асад.

Вчера лидерът на опозицията в България Бойко Борисов бил поканен на среща от посланика на Израел - Н. Пр. Шаул Камиса Раз. Министърът на отбраната Ангел Найденов пък бил предупреден от посланика на НАТО за съмнителната визита на депутата Ангелов. Самият Ангелов вече се разследвал от партньорски служби за целта на визитата си в Дамаск и кой го е пратил.


В края на препечатката обаче Pernik1 отбелязва: „Интересно е,че сайтът Plovdiv-online се спонсорира от Пловдивския панаир,чийто мажоритарен собственик е Георги Гергов, председател на областната и градската организация на БСП,близък приятел на експрезидента Георги Първанов”.


Свързахме се с колеги от пловдивското издание, които категорично заявиха, че не само не се спонсорират от Плавдивския панаир, но и нямат никакво външно финансиране. Те се заканиха да съдят Pernik1.


Само преди дни Гергов се закле във вярност на Станишев, като каза, че го подкрепя като лидер на БСП. През уикенда в Пловдив пък се състоя изнесено национално съвещание на цялата партия. На него движението АБВ на президента Георги Първанов (2002-2012) бе единодушно заклеймено.

Последно променена в Сряда, 22 Януари 2014 13:28
Светломира Димитрова

Светломира Димитрова е дългогодишна журналистка в пресата, радиото и телевизията, която още в трудните месеци около 10 ноември сътрудничи на Радио “Свободна Европа” и на българската секция на Би Би Си, където продължава да работи до 2001 година.
Тя първа нарече БСП “столетницата”, но не е правила компромиси с нито една от останалите партии на власт. Изявява своята позиция в анализите си на страниците вестник „Демокрация”, “Дневник” и „Свободен народ”.
Завършила е френска филология в Софийския университет „Св. Климент Охридски”. Специализирала е в Париж, Лил и Висбаден.

1 коментар

  • Връзка на коментара Опа Сряда, 22 Януари 2014 13:45 публикуван от Опа

    това е находка, да ги видим сега наведените прислужни журналисти, как ще отразят новината.

Влезте, за да коментирате