Ранобудните: Атака ни позори. Оставка!

Петък, 24 Януари 2014 08:17 Публикувана в У нас Прочетена 1303 пъти

В момента, заприличващата все повече на хулиганска банда партия „Атака”, като част от състава на 42-рото Народно събрание, представлява цяла България. Съзнателно или не, с поведението си тя нанася изключителни, може би необратими вреди в международните отношения на страната и злепоставя цяла България пред европейските ни партньори. Недопустимо е целият народ да бъде доведен до това, да плаща години наред последиците от неадекватното, поведение на двама-трима самозабравили се народни представители с мутренски манталитет, предупреждават в свое обръщение Ранобудните студенти.

Това считаме за поредната сериозна грешка на управляващите. Отново с единствената цел правителството по някакъв начин да поддържа живота си, цяла България трябва да изтърпява безумието на неговите коалиционни партньори. Питаме: до кога ще продължаваме да гледаме този цирк и до кога ще продължава да се разиграва тази пародия?

Бихме искали да припомним, че „Атака”, както и другите партии, влизайки в парламента, са се заклели да пазят интереса на България. България все още е член на Европейския съюз! Нека това не се забравя. Всяко действие, пряко или косвено водещо в посока нашето изкарване от Европейския съюз, трябва да се гледа като държавна измяна и нищо друго!

Призоваваме медиите да не се поддават на натиск и да отразяват акцентирано и адекватно такива ключови събития, касаещи цялото българско общество.

Настояваме за оставка на това правителство и незабавно разпускане на 42-рото Народно събрание.

Светломира Димитрова

Светломира Димитрова е дългогодишна журналистка в пресата, радиото и телевизията, която още в трудните месеци около 10 ноември сътрудничи на Радио “Свободна Европа” и на българската секция на Би Би Си, където продължава да работи до 2001 година.
Тя първа нарече БСП “столетницата”, но не е правила компромиси с нито една от останалите партии на власт. Изявява своята позиция в анализите си на страниците вестник „Демокрация”, “Дневник” и „Свободен народ”.
Завършила е френска филология в Софийския университет „Св. Климент Охридски”. Специализирала е в Париж, Лил и Висбаден.

Влезте, за да коментирате